duminică, 25 aprilie 2010

Din presa locala a Salajului

Militarii in rezerva din Salaj s-au organizat intr-un sindicat menit sa apere drepturile rezervistilor. Fostii angajati ai Ministerului Apararii contesta si intentia Guvernului Boc de a "taia" din pensiile soldatilor.


Disputele din cadrul Guvernului, dintre ministrul Apararii, Gabriel Oprea si premierul Emil Boc au reverberatii pana in judetul Salaj. Nemultumiti de modul in care actualul executiv vrea sa le diminueze pensiile, mai multi ofiteri in rezerva din zona Simleului au infiintat de curand o filiala a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Prezent la infiintarea filialei de sub Magura, col.dr.(rz.) Mircea Dogaru, liderul national al sindicatului a precizat ca organizatia pe care o conduce va apara prin toate mijloacele legale rezervistii, apeland atat la instantele nationale, cat si la cele europene, daca e cazul. "Comandantul nostru e NATO, nu presedintele Romaniei, noi lui ne subordonam. Asa ca Romania trebuie sa respecte atat legislatia NATO, cat si pe cea a Uniunii Europene (UE)" a explicat Mircea Dogaru. Conform declaratiilor sale, nicaieri in lume militarii nu sunt pusi in aceeasi lege de pensionare cu civilii, deoarece ei nu muncesc la norma - "sunt la datorie 24 de ore din 24, nu au sarbatori si nici concedii".

Din informatiile primite de la mr.(rz.) Gheorghe Calimandruc, purtatorul de cuvant al sindicatului, filiala din Simleu va fi condusa de col.(rz.) Bontea Gheorghe, iar col.(rz.) Parocescu Viorel si lt.col.(rz.) Voda Ioan vor ocupa functiile de vicepresedinte, respectiv secretar.

marți, 13 aprilie 2010

ANUNT

Sambata, 17.04.2010, la orele 16.00, va avea loc adunarea generala de constituire a Filialei Simleu Silvaniei a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere, in prezenta unei delegatii conduse de catre presedintele sindicatului, domnul Col (r) dr.  MIRCEA DOGARU.
Cadrele militare interesate sunt rugate sa confirme participarea. Persoana de contact: Lt. Col. (r) IOAN VODA.