vineri, 25 ianuarie 2013

AUDITUL a descoperit pensii militare mărite fără documente justificative, sau cu documente false

Afirmaţia şocantă prin aspectele sale legale este făcută de dl. Corneliu Dobriţoiu pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Faceebook, ca răspuns la o întrebare adresată de un rezervist militar, fost cadru activ a cărui pensie a fost diminuată în urma procesului de recalculare.

În fond, fostul ministru al Apărării a fost întrebat de ce nu a intervenit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 pentru a puncta “dramele prin care trecem noi cei 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate minţiţi şi ignoraţi continuu de foştii şi actualii guvernanţi.”
În postarea sa ministrul explică “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot 
deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”
Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”
Din perspectivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”
“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.
Poate părea şocantă afirmaţia. Nu însă dacă analizăm modul în care a fost condus şi executat procesul de recalculare/revizuire a pensiilor militare. MApN-ul, condus atunci de dl Oprea, s-a contrazis singur, afirmând că nu poate executa procesul de recalculare în timpul cerut, apoi a făcut-o cu heirupul. Oprea pozând în binefăcătorul zecilor de mii de pensionari.
La aceea vreme circulau în spaţiul public informaţii legate de liste preferenţiale cu pensionari cărora trebuiau să le fie majorate pensiile sau cu alţii, mai colţoşi cărora trebuiau să le fie diminuate. Se spunea atunci că privilegiaţii majorărilor ilegale au fost membrii “Coloanei a 5-a a lui Oprea” care trebuiau să aducă voturi partidului trădătorilor grupaţi în jurul acestuia.
Greu de demonstrat. Viaţa, auditul, curtea de conturi, poate DNA vor face lumină în zona aceasta.
Se pare că a început.
Rămâne totuşi întrebarea: Cum se face că “patroana” spirituală a procesului haotic de recalculare a pensiilor militarilor, General maior Maria Lupu, este în continuare şeful structurii care a organizat activitatea?
Sursa:https://www.facebook.com/corneliu.dobritoiu/posts/2728121899450

NOTA: Materialul de mai sus a fost postat de catre Secretariatul General (Lt. Col. Dumitru Rinciog, tel. 0736 600 961)

171 de comentarii:

  1. Ultima intrebare a articolului este si cea care asteapta un raspuns din partea factorilor de decizie.Daca nu va spun eu. Printre altii, ea este sustinuta de oprea, prin pozitia oferita acestuia de USL in guvern si are ( spun eu )din partea acestuia "ordin" sa protejeze prin ORICE mijloace facatura impotriva armatei pornita de basescu. Vreau sa mai spun ca si-n alte structuri ale ministerului, ( acolo unde mai sunt sustinatori ai lui oprea )demersul DL. Dobritoiu nu este vazut cu ochi buni : " ...mai bine ca a plecat ca tot nu facea mare lucru " remarca auzita la telefon .

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de intalnirea cu Ponta, de la Iasi. E interesant cum pe Ponta il preocupa nu indreptarea nedreptatii ci cum sa salveze pe cei umflati la pensii de jigodia de Oprea. Daca asa se pune problema nu vom vedea prea curand ca se indreapta ceva. Cred ca trebuie intervenit la Antena 3 (Dogaru sau cine o mai fi) si facut ceva pentru ca patim ca bolnavii de cancer lasati fara citostatice. Ponta mananca bors de cateva luni ca le va rezolva problema si guvernul n-a luat nici o masura de asigurare a fondurilor ca sa nu moara amaratii pana cand acest lucru nu a explodat in presa. Si despre noi cei cu pensiile ciuntite ilegal a mancat Ponta acelasi bors acum cateva luni cand avea nevoie de votul nostru iar acum vad ca-l ......grija de cei ce au castigat la pensie (tot ilegal) si nu de noi ceilalti afundati in datorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti perfecta dreptate; toti sa facem presiuni pe media, in fond este vorba de un gest pe care ni-l datoreaza; atunci cand ei au fost la greu, cu cna noi la pitesti am facut ca o piata sa strige in cor " PDL si Onisei lasa-n pace Antena 3 " Numai cand ei or sa readuca in 2 emisiuni ac. problema SIGUR se va rezolva cu celeritate Dar ASTA sa facem ,sa mai lasam dracu bancurile si albumele pe email si SA BATEM FIERUL CAT E CALD

      Ștergere
    2. NU ATI INTELES PANA ACUM CA SINGURA MODALITATE DE A FI ASCULTATI SI EVENTUAL SATISFACUTE CERERILE NOASTRE ESTE DOAR CALEA DE FORTA????
      MANIFESTATI IN LINISTE, VORBITI LA TV, FACETI MEMORII PESTE MEMORII, PLANGERI UNDE VRETI VOI SI REZULTATUL VA FI ACELASI DE TREI ANI PANA ACUM, ADICA =Z E R O=
      MITING..SCANDAL..JANDARMI..STICLE ..RANITI ..SI ASA POATE VOM FI BAGATI IN SEAMA!!!
      ASTA NU ESTE INSTIGARE CI DOAR PURA REALITATE. ATUNCI VA URLA SI CNN SI GERMANIA SI FRANTA SI POATE VA AUZI SI PINOCHIO CEL MARE=PONTA!!GRECII SI-AU OBTINUT DREPTURILE SI LIBERTATEA ALTFEL DECAT VREM NOI, ADICA DIN PAT LA TV!!!
      OPREA SI GASCA LUI AU FURAT!!! DAR GASCA LUI PONTA CE FACE???
      CU STIMA , UN FURAT DE TREI ANI DE 7 MIL SI DUS CU VORBA DE 3 ANI DE SINDICAT, PARTIDE, OAMENI POLITICI!!!!

      Ștergere
  3. DEVIZA "NICI O SANSA PINA LA CAPAT", si nicicum "dreptate pina la capat"versus"minciuni si promisiuni pina la capat."
    Stiu ca in 2010, erau in jur de 30.000 de dosare de pensie neactualizate a pensiilor din 2001, odata cu aparitia legii 164. Ei mizeaza ca astfel vor mai iesi din sistem natural niste camarazi, nimeni nu le cere socoteala , bunul Dumnezeu este ocupat iar ei , javrele nu se gandesc ca poate vor apuca soarta noastra mult mai negru decat noi.
    ANOMALII DE TIP MAFIOT ALE SMECHERIRII PENSIILOR FOSTE MILITARE DE TIP UNEPERISTO/ANCMRR.

    Nr.plata Cuantum Cuantum
    mandat pe L.164/2001 pe L.263/2010

    36554255 de la 3.072 lei la 95.952 lei !!!!!!??
    53556004 de la 4.576 lei la 53.675 lei !!!!??
    56556968 de la 48 lei la 4.980 lei
    52553101 de la 3.466 lei la 410 lei !!!!!
    56561303 de la 5.633 lei la 1.037 lei
    04553171 de la 3.072 lei la 12.299 lei
    52552044 de la 3.072 lei la 8.168 lei
    11551065 de la 3.072 lei la 3.072 lei !!??
    17555417 de la 3.072 lei la 3.072 lei !!??
    01551089 de la 2.507 lei la 2.507 lei !!??

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceva de necrezut de catre orice cetatean, civil sau militar: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
    Socant, asa ceva este de "noaptea mintii"!
    Auditul trebuie extins in toata tara.
    De ce Parchetul Militar inca nu s-a autosesizat?
    Sau poate a fost deja sesizat de catre domnul senator Dobritoiu?
    Daca problema ramane la nivelul ministerului, adio rezolvare.
    Cu atatea cozi de topor la toate esaloanele, aceasta frauda nationala va fi ingropata rapid.
    Domnul Ponta si echipa promit, se zbat, dar "mafia nu doarme", "mafia lucreaza".
    Parlamentul trebuie sa intervina. Este subminata grav securitatea nationala a Romaniei.
    Fortele Armate sunt subminate grav din interior.
    Iar o sa ne trezim prea tarziu? Chiar atat de inconstienti am ajuns?
    Ajunge politicieni! Opriti-va! Nu distrugeti chiar tot! Lasati Romania sa traiasca!
    Nu v-am votat pentru asta! Rusine sa va fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. REVOLTĂTOR Judecătoarea Elena Turcu,prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ, va avea o pensie de peste 10.500 de lei. Ce părere aveți?
    Generalul magistrat de mucava ,Dan Voinea a fost cadorisit cu pensie de 18.500 de lei/lunar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai ... capra vecinului!
      Ce are bautura si cu pensia? Trebuia bagata la bulau, dar de pensie de ce sa te atingi?
      Ea a iesit la pensie cf. unei legi, la fel ai iesit si tu.

      Ștergere
  6. 5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova
    PENSIILE “NESIMTITE” NU AU DISPARUT
    Pensiile lor lunare fiind de 26 de ori mai mari decât leafa unui angajat.
    La Iaşi sunt peste 146.000 pensionarii din sectorul de stat, pensia medie în cazul lor fiind de764 de lei, şi alţi 35.600 din sectorul agricol, a căror pensie medie este 309 lei.
    MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL SI DE USL.
    Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată.
    Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, intrând la categoria pensii speciale. Potrivit CJP Botoşani, cea mai mare pensie, din asigurări sociale, este de 2.818 lei brut. În judeţul Neamţ, din cei 138.249 de pensionari, 4.360 au venituri lunare mai mari de 1.500 lei. Cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut, în timp ce 18.103 de nemţeni beneficiază de cei 350 de lei. La nivelul judeţului Suceava, cea mai mare pensie încasată este de 4.327 lei şi este încasată de un fost miner.
    ASTA CU SCAZUTUL NORMEI DE HRANA SI A HAINELOR E PENTRU PREGATIREA PSIHICULUI.

    Dupa umila mea parere , cu fostii pedelisti si actualii uselisti , nu e nici o sansa sa traim normal in aceasta tara, deoarece nu s-a facut decat "rotatia la mangleala" ei fiind practic din acelas clan mafiot : burghezia proletara sau ciuma rosie/ portocalie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că pensionarii militari care au pierdut în momentul recalculării pensiilor vor beneficia, în 20113, eşalonat, de creşterea pensiilor până la nivelul colegilor lor.
    "Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, prostiti de neapartenenta la UNPR, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 20113 şi în mod eşalonat pina in anul 25.000 trebuie să îndreptăm şi acest lucru", a spus Ponta.
    El a arătat că Legea 263 a oferit celei mai mari părţi a pensionarilor inrolati in UNPR , din sistemul de Apărare o creştere a pensiilor, iar circa 90% dintre pensionarii din sistemul de apărare au beneficiat de pensii sporite.
    "Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 20113 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns, lingand c... la UNPR, daca se vor dovedi la fel de buni lingai ", a spus Ponta.
    Cred ca mesajul acesta pe care sunt sigur ca il stiti, are darul reparator. Cu taraita, dar ii da. Asta-i o "curva" mai mica si dupa cum se vede reparatoare.
    Asa ca ganditi-va cum ii strangeti si mai ales cum ii veti cheltui !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum adica "pana la nivelul colegilor"? Nu dupa legi? Sau, dupa obiceiul curvasaresc romanesc, mai punem si noi cate ceva, ceea ce "intelegem precum cucu-n gura", apoi ne miram de asa zisa?

      Ștergere
  8. Nr.plata Cuantum Cuantum
    mandat pe L.164/2001 pe L.263/2010
    36554255 de la 3.072 lei la 95.952 lei !!!!!!??, ADICA 21.956 DE EURO/LUNAR???
    PENTRU CULTURA GENERALA, ACEST CUANTUM DE PENSIE TRANSFORMAT IN EURO, REPREZINTA RENTA LUNARA A REGELUI JUAN CARLOS AL SPANIEI. OARE CE CALCULE S-AU OPERAT SA CREASCA O PENSIE DE 31 DE ORI ?????? SI CUM DE ALT FOST MILITAR CU ACELAS CUANTUM , A RAMAS LA FEL SI PE LEGEA 263/2010??????
    11551065 de la 3.072 lei la 3.072 lei !!??

    RăspundețiȘtergere
  9. Avind in vedere cine a recalculat pensiile militare ,si graba cu care sa facut este si normal sa se strecoare foarte multe greseli ,foarte multe in defavoarea noastra in special a ofiterilor care in proportie de 95% pensiile le-au fost diminuate . Calcularea punctajelor ma refer la interne sa facut de catre persoane fara nici un fel de experienta in domeniu de subofiteri adusi din tara si care la o interpelere a generalului Chesnoiu a spus ca aceasta recalculare nu se poate face in mai putin de trei ani ,dar sa fortat nota si sa facut in decurs de un an . Se vad erorile facute din disutiile purtate cu multi colegi si de numarul mare de procese care se afla pe rol la instante care nu deranjeaza pe nimeni si nimeni nu spune nimic . Sanse mari de cistig nu avem nici aici am asistat la desfasurarea unui proces unde eram parte ma refer la pasul doi unde avocata a venit cu un maldar de dosare a fost lasata la urma avind multe dosare unde nu a avut nici o interventie in fata judecatorilor in apararea cauzei noastre dind impresia ca merge mina in mina cu judecatorii cauzind si numarul foarte mare de procese pierdute ,si banuiesc ca de aceea sa solicitat o alta casa de avocatura . Asa ca sperante avem doar in dumnezeu ca astia pe care iam ales ne dau cu flit ,si-au vazut sacii in caruta ce mai conteaza ce au promis si cui .Regretul mare este ca si cei care pareau ca apara interesele noastre Dogarau ,Pricina au o tacere suspecta oare li sau promis ceva in noul guvern la fel cum sa intinplat cu majoritatea liderilor de sindicat . Voua celor multi nu vi se pare suspecta aceasta tacere atit in mediul public cit si la emisiunile tv. unde sint invitati ,vorbesc orice se pricep la orice dar numai de noi nu mai amintesc nimic vezi doamne tema emisiunii este alta . Sint ferm convins ca numai strada va rezolva aceasta doleanta a noastra si numai asa ne facem auziti ,dar vad ca si aici cei doi amintiti mai sus nu au nici o initiativa la fel tac OARE DE CE ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil sa li se fi scarbit de asa colegi barfitori, insinuanti, necivilizati, cu capacitati de exprimare demne de behecali. Sa mai spuna cineva ca militarii sunt corecti, drepti... Cine sa mai aiba incredere in ei, cand prin falsuri isi satisfac fomismul ancestral, furand inclusiv de la colegi?

      Ștergere
    2. Dogaru, Pricina, si alti 2 sau 4 membri ai CD al SCMD, au dosare penale de "subminare a autoritatii de stat , sunt santajati cu astfel de dosare si au pus batista pe tambal. In aceasta perioada si presmierul basist Victor Naum Ponta , ne duce cu zaharelul si asa problema fostelor pensii militare de stat pentru militarii de cariera , criteriu JAAI de accedere in spatiul Schengen ramine o amintire .Dar au ordin nici sa nu lase pe altii sa continue lupta.

      Ștergere
    3. Cine le-a fabricat dosarele astea? Basescu? Si tu de unde stii? Eu cred ca minti.
      Si mincinosu'roade osu'.

      Ștergere
  10. "Deoarece, in plin audit, "lupii" si "chesnoii" continua sa emita decizii de revizuire prin care “pensiile” amputate ale fostilor militari si politisti continua sa scada,"

    Pai chestia asta scrisa de Dogaru nu inseamna ca tocmai cei cu pensiile amputate au adeverinte false ? Auditul isi face in sfirsit efectul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Adeverintele false nu faceau alt ceva decit sa creasca pensia nu sa scada ,vad ca voi vorbiti de alt ceva .Vad ca si antervorbitorul meu a sesizat acest aspect auditul se refera la cei care prin recalculare li sa marit in mod nejustificat . Exemplu pe care il cunosc colonel iesit la pensie in anul 2001 prin recalculare a primit in plus 1.200 ron ,seful sau iesit la pensie in 2003 , fiind sef de directie in I.G.P.R a luat mai putin cu 870 ron cum sa calculat ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu prea se mai poate spune acum ca totul s-a facut in mare graba. Dimpotriva, procesul recalcularii s-a prelungit cu peste 1 an fata de ce se stabilise initial. In unitatile militare ar trebui sa domneasca ordinea, nu dezordinea deci chiar prafuite adeverintele trebuie sa se regaseasca. Ca unii o fi prezentat adeverinte false, e posibil orice insa acele adeverinte au fost verificate de cei de la CMJ si de la pensii astfel incat o smechereala cu acestea e putin probabila. S-a mai scris ca au fost luate in calcul in unele cazuri adeverinte de sponsorizari, de venituri din CA si AGA etc , deci aici ar putea fi oarece smechereli. O adeverinta eliberata de oa UM cu semnatura si stampila cdt de unitate nu prea poate fi falsificata. Falsurile sunt doar in mintea dogharienilor , in primul rand cei cu pensiile smecherite dupa L164/2001 si aici nu ma refer la SM+IC pe ultima luna-ma refer la cei cu pensiile de peste 8000-9000 lei pe L164 care nu prea pot fi justificate si sunt ale militarilor nu ale magistratilor. Acesti dogharieni care au scazut de la 9000 lei la 4000 lei sunt cei mai vocali ( in unelecazuri de la 14000 lei la 5000 lei) , cei care urla cel mai mult si vor cu tot dinadinsul sa slabeasca si capra vecinului. Cei cu pensiile scazute pe motiv de IC+SM au tot dreptul de a sustine introducerea unui amendament cu cuantumul cel mai avantajos. Dogharienii insa nu au dreptate. La ei, cuantumul este excesiv de avantajos si nejustificat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu esti vocal. Deci si tu faci parte dintre cei care au avut 9000. Vezi ca mananci aiurea? Le stii pe toate? Falsurile sunt la toti militarii fomisti. Cinste? Onoare? Corectitudine? La cine? Nici macar la tine...

      Ștergere
    2. Tare amarat si nemultumit mai esti anonimule si dezbati cu forta. Afla ca o cunostinta din capitala , s-a plins la maestrul Hrebenciuc ca i s-a taiat pensia . Si ca urmare a unui simplu telefon la sef, i s-a pastrat pensia intreaga de 4.745 de lei , fara a mai fi nevoie de adeverinte si alea, alea. Te manisfesti ca Legea 164/2001 impusa de americani pentru armonizarea legislatiei si in vederea respectarii criteriilor JAAI pentru accedere in spatiul Schengen era minarita ?? Sa o creada mintea bolnava de uneperist portocaliu deviat . Pe legea 263 s-a facut marile smenarii , ca nu se poate ca o pensie de 3.072 de lei sa fie marita de 31 de ori , alta la fel de 4 ori in vreme ce alte cuantumuri de 3.072 au ramas la fel si pe legea 164 si pe legea 263, care au variante total diferite. Dar asa a-ti fost instruiti pedelistii si uneperistii sa latrati si sa spurcati nemernicia pe site-uri. Daca esti fericit cu legea 263 , un sincer hai sictir si taci naibii din gura , mergi la ancmrr si linge cur pina te saturi de inghitit cacat.

      Ștergere
    3. ....mai taci in pm ca mie mi-o scazut de la 2000 la 1300 si n-am avut nici sm nici ic...

      Ștergere
    4. am un amic , care s-a plins ca i s-a marit pensia , deoarece i-au acordat conditii speciale numai lui , in vreme ce la ceilalti camarazi nu li s-a aplicat asa ceva. E vorba de sefii caselor armatei din tara , care au avut toti 12 conditii normale si numai astuia i-au aplicat conditii speciale , si nu ii convine deoarece mai lucreaza si il loveste la cumul pensie salar. A sesizat problema si i-a revenit la conditii normale ca la ceilalti si cum era normal de drept.

      Ștergere
  13. Pentru prietenii "mafiotului" oprea s-au emis FISE COMPLEMENTARE DE PENSII, LA CONDITIILE DE MUNCA, de catre CMZ BUCURESTI pentru toata tara si au transformat in fals, conditii de munca normale in conditii de munca speciale pentru toata perioada de activitate.De acest fals s-au sesizat instantele judecatoresti, cand au cerut documente justificative la deciziile de pensie aflate pe rol.Cunosc plutonier major, casier in unitate care are pe toata cariera coditii de munca ca un scafandru.Stiu un fost coleg, care in afara anexei cu conditii de munca, artilerist terestru, care a iesit la pensie la 40 ani si prin acea fisa falsa cu conditii speciale , pe care nu le-a avut niciodata, i s-a adaugat vechime totala de 35 ani(omul munceste de la 5 ani) VOR PLATI BORFASII CARE AU INTOCMIT ACTE IN FALS LA DIRECTIA DE PENSII?

    RăspundețiȘtergere
  14. Vad ca unii bat cimpii se vorbeste de pensii in armata de 9000 lei ,si prin recalculare sar fi ajuns la 4000 lei cei de bun simt stiu ca nu au fost asemenea pensii in armata poate la generalii ,cred ca acest domn este un fost magistrat care in continuare benificiaza de pensie speciala ,si foarte mare si care nu au fost bagati in seama ca de iei detin puterea judecatoreasca si cum sa lovesti in iei ca stiu sa se apere .Vorbiti de adeverinte false ,poate cele cit militarul a lucrat in viata civila acolo se poate ,ca la vechimea in armata nu se pune problema sau poate?. a da la conditiile speciale in care a lucrat si care pot fi discutabile si care au fost obtinute in raport de interesul sefilor la care binenteles au beneficiat si subalternii. Si in prezent in Interne ca de aici provin ,sint directii unde beneficiaza de conditii speciale si unde nu au nici o treaba cu aceste conditii ,ma refer in special la cei ce isi desfasoara activitatea in birourii si nu au nici o treaba cu munca speciala la iei activitatea incepe la 8 si la ora 16 sparg usa . In 1977 cind am intrat in scoala militar in toata militia de atunci erau numai trei generali si foarte multi ani tot iei au ramas ,fata de acum cind in interne sint mai multi generali decit in toata armata americana ,vorbesc de generali cu grade nu cei care au functii de generali . Cum este posibil ca la 43 de ani sa ai gradul de general ,fara sa ai nici un merit doar acela ca esti sustinut de cineva mare politic si cunosc bine acest caz ,este vorba de un brav general al politiei romane Vasile Viorel .care ca sef de serviciu a rezolvat toate cazurile pe care le-a avut spre solutionare cel mai rasunator caz rezolvat a fost Elodia cred ca va spune ceva, cind aparea el prin vagauni si scotea probe. Atunci ce ne mai mira?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vad ca tot timpul se ridica problema grupelor de munca. Este tot opera de 3 parale a dogharienilor, in buna parte niste politruci versati sau cadristi si popotisti-fripturisti. Multi dintre ei au obtinut pensiile acelea cu adevarat nesimtite prin specularea zecilor de amendamente la L164 si pe baza unor conditii speciale de munca prin care au ajuns sa aiba vechimi de 50-60 de ani, pensionati fiind inainte de 50 de ani. Inainte de aparitia noii anexe la HG1294 doar fripturistii si politrucii aveau acces la grupele de munca speciale, restul -la coada nene iancule ! Viata in Armata, pentru cei care au activat in Armata nu pe la diverse locuri caldute, cu secretare , a fost si este dura pentru toti, nu numai pentru politrucii dogharieni, deci acordarea unor grupe de munca se impune, tovarasi politruci ! Ca o fi si exagerari, nu neg, e posibil. Exemplul de mai sus-cred ca acel plut major o fi executat si el cateva scufundari la viata lui , s-a pregatit pentru ele si era prtegatit sa le execute daca situatia o impunea-deci acordarea grupei spoeciale e justificata. Daca in schimb nu a efectuat nici o scufundare-atunci e alta problema.Cat despre artileristul terstru-la fel-a participat si el la alarme, aplicatii, exercitii demonstrative, exercitii comune cu trupele deci si la el s-ar justifica acordarea grupei de munca. In fond ce activitati a desfasurat el pana la iesirea la pensie? Dupa dogharieni-grupele de munca sunt predestinate politrucilor si fripturistilor si pe ici pe colo sa mai primeasca grupe si niste militari-alesi special de el comandante pe criterii numai de el stiute, de parca numai ei ar fi stat zi si noapte sub drapel ceea ce este un total absurdistan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, mananca tot, satura-te si dispari ca imputi locul cu neadevarurile exprimate. Dupa patima si exagerari pari a fi o muiere. Nu te mai plange, vino ca-ti bag eu grupa. Ia-o si pe nevasta-ta, poate vrea si ea. De aviatori, scafandri, parasutisti, rachetisti, radiolocatoristi etc. ai auzit? Si lor nu le dai tu voie sa faca parte din sindicatul lui Dogaru? Masoara (gandeste) de doua ori inainte de a murdari site-ul cu voma ta, paduchiosule!

      Ștergere
    2. Felicitari ! Trebuia sa-i spurci si mai rau ! Cretini din astia care stau si scuipa, in timp ce altii s-au luptat sa se opreasca jaful si sa se revina, cumva, la niste sume rezonabile, chiar daca mai sint napastuiti, au impinzit lumea si trebuie ''extirpati'' ! Prostii sa crape, fiindca societatea nu are bani sa plateasca acest lux !

      Ștergere
    3. Excelent !!! Faceti-va curat si spuneti adevarului pe nume , fiindca Armata are pacate grele de ispasit si nu se poate fara adevar ! Inca o data bravo !!!!

      Ștergere
    4. ...ba prostu pluii...vezi in pm ca toti agaricii inlusiv tu ati fost saltati la pensie din cauza grupei de munca....ia zi repede nu cumva ti-o crescut pensia ca ti-o saltat grupa cand stateai degeaba in conditii deosebite la conditii speciale adica de la 25% la 50%??si nu cumva aviatorii si parasutistii nu or fost prostiti de or fost fripti primind tot 50% majorare desi sunt in grupa alte conditii care e superioara grupei conditii speciale in care te-o bagat oprea pe tine pe nemerit??

      Ștergere
    5. Incultule fara scoala - se vede din exprimare, este la fel ca a vacarilor - ascunde-te, nu face presupuneri, ca nu tot ce-ti trece tie prin dovleac este adevar.

      Ștergere
  16. Anonimule de la 26.01.2013,00.56.Nu Dogaru a stabilit cine sa primeasca sau nu grupe de munca.Grupele de munca le-au stabilit juristii si finantistii din mediul militar si politist.Initial ,politruci au fost incadrati la conditii normale.Acum nu mai stiu.Asta spre stiinta ta.In alta ordine de idei multi activi isi doresc si acum existenta politrucilor.De cate ori cand te lua la pula comandantul te-ai plans la secretarul de partid?Fii sincer si raspunde.
    Am sa-ti fac o confidenta.O fi Dogaru cu bune si rele dar din surse sigure...... inainte de 1990,a fost reactivat si incadrat ca cercetator la Institutul de istorie al armatei deci cade politruc.. Ilie Ceausescu era istoric iar eu la-m gasit lector la istoria artei militare in academie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa ascultam si partea cealalta" stimate domn,

    51557372 de la 26985 la 11756
    55556903 de la 11818 la 5408,
    56558445 de la 14408 la 5954 s.a.m.d.si foarte multe de la 13961 la 4500 -5000
    daca imi explici logica acestor cresteri si scaderi( matematic sau filozofic) eu imi pun palaria in fata dumitale.

    Atitia bani atita peste

    cu stima
    L.Salajan 80

    RăspundețiȘtergere
  18. Toată măgăria a fost posibilă prin acordarea condiţiilor speciale la anumite cadre militare cu pile şi cu scrisori de mulţumire pentru aportul adus la apărarea ţării şi la propăşirea UNPR şi PDL, adică cu naşul în suflet!
    Cei care au luptat pentru dreptate până la capăt au luat-o în barbă şi o vor mai lua atâta timp cât izmenarul răspunde de sector! Să-i fie ruşine lui Tonta pentru că a semnat pactul cu suleiman maleficul numai ca să fie în fruntea bucatelor şi nu pentru a face dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conditiile speciale ridica cu 25% cuantumul nu cu 100% sau 300%
      Pentru ,,anonimul de la 25.01.2013 orele 23:14 citeste omule, mandatul cu nr.36554255 a crescut de la 3072 la 3861 nu ce prezinti dumneata.

      ,,Nu este o rusine sa te nasti prost, rusine e sa mori prost" de Marin Sorescu

      L. Salajan 80

      Ștergere
    2. S-au acordat condiţii speciale pentru persoane care au lucrat în condiţii normale şi astfel pensia a crescut cu 50% depăşind-o ca nivel pe cea calculată după L164/2001!

      Ștergere
  19. Probabil ca si vechea lege dupa care ieseau la pensie militarii avea unele hibe, care ar fi putut fi, eventual, corectate cu completari si adaugiri intr-un mod just si profesionist. Dar ce a facut sleahta de diletanti penali, in frunte cu vice-premierul Oprea, sfideaza orice logica si orice bun simt dar, mai ales, orice principii de drept.
    Cum sa te faci ca au contribuit la fondul de pensii, cand ei n-au contribuit?!!!! Cum sa te intorci in urma cu zeci de ani si sa intorci pe dos, retroactiv', un intreg sistem...?!!! Cred ca asta nu s-a mai pomenit nicaieri in lume, nici macar la alde maimu', in Africa cea mai inapoiata!

    Cum sa calculezi niste pensie CA SI CUM ceva ar fi fost, daca n-a fost? Halucinant!


    Mos Ion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa modul in care te exprimi faci parte dintr-o sleahta de diletanti penali. Legea pensiilor a fost elaborata, supusa la vot si aprobata cf prevederilor legilor in vigoare .Nu ai dreptate cu contributia- pentru militari a contribuit statul si bine a facut, oricum militarii( majoritatea lor nu niste netrebnici care fluiera Imnul National) merita mult mai mult. Si nu s-a intors nimeni inapoi cu zeci de ani iar legea nu s-a aplicat retroactiv. Nimeni nu a fost obligat sa restituie sumele incasate inainte de intrarea in vigoare a legii. Dimpotriva, cei cu pensiile smecherite au beneficioat de amnistie fiscala, in sensul ca nu au mai inapoiat banii incasati in plus pe anul 2011. Asta ai uitat?

      Ștergere
    2. "Legea pensiilor a fost elaborata, supusa la vot si aprobata cf prevederilor legilor in vigoare''!!! Hai sa fim seriosi!
      Ca sunt un diletant in materie, e adevarat, dar eu nu elaborez legi care afecteaza destinul a zeci de mii de oameni! Iar penal nu sunt deloc, ca n-am furat si n-am profitat de niciun drept necuvenit vreodata in viata mea! Pe cand sleahta de nepriceputi, daca justitia ar fi ceea ce ar trebui sa fie, ar fi dovedita ca penala fara drept de apel!

      Legea asta s-a 'elaborat' pe genunchi si a fost aprobata, - desigur, alta posibilitate nici nu era! - fara a fi probabil nici macar citita de catre masina de vot..., adica de catre parlamentarii care nu sunt decat tot niste semidocti, in cel mai bun caz...

      Legea este retroactiva, oricat v-ati stradui voi sa convingeti ca nu e! Si statul n-a contribuit cu nimic, cum zici tu, mai amatorule!

      Ștergere
    3. Mai metafora de la 04.15 (vezi, sunt baiat finut, nu ti-am zis BOU), nu IMNUL a fost fluierat, ci ma-ta, ca ramasese iar gravida. Iar oamenii te cunosteau deja... Esti atat de prost, incat poti fi in stare sa zici ca, daca nu ti se mai da pensie, este de foarte bine. Iar daca logica ta este valabila doar pentru altii, atunci, clar, esti o lepra de propagandist basist. In acest caz, mars la c...t si te satura!

      Ștergere
  20. Cineva care a lucrat efectiv la trupa, la instructie, fiind sef de stat major al unui batalion se instructie, intr-o tabara de instructie, cu grad de lt.col, aveti idee ce pensie are? Si ce conditii se aplica, normale sau speciale, dupa vechea lege? Dar dupa cea noua?

    Multumesc frumos, cu anticipatie, pentru un raspuns civilizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dle. SEF DE STAT MAJOR in OZU nr. 1 pe unitate ce scrie dle. ca l-ai semnat, aclo trebuie trecute conditiile de munca,sporurile si beneficiarii.

      Ștergere
    2. Repet, nu am nicio treaba cu armata, in mod direct...

      Ștergere
    3. Nu eu sunt in cauza, ar cel care era, nu mai este...

      Ștergere
    4. Sincere condoleante! Mergeti la un Centru Militar si rugati-i pe cei de acolo sa va ajute.

      Ștergere
  21. HG 1294/2001 spune foarte clar cum , cui si in ce conditii se aplica grupele de munca. Ea este valabila. Au fost modificate doar anexele la acea HG , anexe care acum sunt mai clare, nu mai lasa loc de interpretari dupa cum vor muschii unora sau altora. Ca ii deranjeaza pe unii, abonati numai ei la grupele de munca, e cu totul alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, ce fel de conditii are unul care a lucrat in felul descris de mine mai sus, normale sau speciale? Mie mi s-ar parea ca ar trebui sa fie... speciale (?). Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, nu ma trimiteti la lege, ca asa nu mai intrebam aici, intram direct pe lege. Multumesc. (Nu intreb pentru mine...nu sunt militar, dar tatal meu a fost...)

      Ștergere
    2. Cf. HG 1294/2001 se incadreaza la <> si se ia in calcul un an si 3 luni pentru fiecare an lucrat.

      Ștergere
    3. Consilier M.Ap.N.26 ianuarie 2013 la 08:21

      Anexele la care faceti referire, au fost abrogate. In M.Ap.N. este vorba despre Ordinul MS 132/2010 care completeaza Ordinul M. 116/2002 in sensul modificarii anexei 1 a acestuia. Ordinul MS 132/2010 era complet ilegal intrucat a inclus in grupe de munca, diverse functii care nu aveau niciun risc profesional. De exemplu: casierul contabil a fost introdus in grupa CONDITII SPECIALE pentru riscuri complet imaginare, incalcand preverile HG 1294/2001 care stabileste clar criteriile de incadrare in grupele de munca. Ordinul care abroga acele anexe este MS 248/2012, prin urmare incadrarea actuala in grupele de munca este realizata prin ordinul M. 116/2002 in forma sa originala.

      Ștergere
    4. Dacă are cineva copia după MS-248/2012 s-o posteze pe infomondomilitar sau pe plano10 să vadă şi prostimea că se încearcă a se face dreptate în sistem!

      Ștergere
    5. Pentru "bolovanul" de la 04:08...sigur ca au fost modificate "doar anexele", fiindca doar acelea CONTEAZA la stabilirea drepturilor de pensie.
      Problema este DE CE HGR 1294 se aplica PE VECHILE ANEXE DOAR REZERVISTILOR iesiti din sistem pana la data de 04.01.2011 iar NOILE ANEXE NUMAI CELOR CARE S-AU PENSIONAT INCEPAND CU MARELE AMIRAL MARIN, respectiv din data de 05.01.2011 si pana in prezent....???
      Sigur, cu derogare VERBALA de la maestru de ceremonii, oprea, NOILE ANEXE S-AU APLICAT LA RECALCULARE/REVIZUIRE NUMAI UNORA,,..AICI E BUBA MARE!!!

      Ștergere
  22. DA stimate domn, daca ,, sau acordat conditii specia" in afara cadrului legal vinovatii sa fie dusi la PUSCARIE dar nu trebuie sa ne uitam la CAPRA VECINULUI sa-i moara, nu ne caracterizeaza, NU ai stat cu el in dispozitivul de lupta zeci de ani(18 ani de amplasament(buncar) in autospeciala nu in birou) ,iar legile au fost schimbate de militari nu de politicieni , ia urmareste ,,matale" evolutia lor in timp si BENEFICIARII.

    L.SALAJAN 80

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vizavi de statul in buncar imi povestea un vecin ca la celebra de acum Revolutie , cei care au stat in tancuri si taburi au fost avansati la eceptional numai pentru faptul ca in caele zile fierbinti au mers de la o zona la alta in tanc sau tab. In schimb , cei care au stat in zone deschise, in aer liber, fara nici o protectie ( dintre care unii au platit cu viata, vezi cazurile de la AMG) nu au primit nimic. Deci, cei care au fost expusi la maximum au primit praful de pe toba. In schimb, cei care au stat in siguranta( ca doar nu era epopeea Stalingradului, cu vanatorii de tancuri) au fost umpluti de glorie. Asa ca mai lasa-ne cu statul in buncare.

      Ștergere
    2. Dupe mintea dumitale EVENIMENTELE din "89 au tinut 18 ani, nu dle. eu am stat in buncar in cimp deschis 18 ani in Rd.Lc. iar afara erau 2,4 MW(MEGAWATI) incit santinela adormea in 20 minute,sau incalzeai galeata cu apa sa te speli .

      L. Salajan 80

      Ștergere
    3. Domnule Salajan, sa nu exageram. Unii radiolocatoristi mai erau repartizati si direct in centre de instructie.

      Ștergere
  23. Daca il pupi in cur pe oprea ti se dau conditii speciale si alte conditii; daca il spurci pe mafiot ti se dau conditii normale chiar si cand aruncai poduri in aer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e atit de usor sa scoti bani frumosi in plus de ce nu il pupi si tu pe Oprea ?

      Ștergere
    2. Cu sec. ca la poker

      Ștergere
    3. Asa rau erati? Pe unde se intamplau astfel de treburi gretoase?

      Ștergere
  24. Vad ce pe aici se plimba cu tancul cu tabul ,care au avut conditii specilae mai mari in raport de caldura din tanc sau din tab.Nu domnilor problema care se pune, daca aceste persoane foste cadre militare au beneficiat corect sau incorect de aceste conditii speciale in raport de fiecare domeniu unde au lucrat .Nimeni nu poate defini corect ce inseamna si unde trebuie sa aplici aceste norme speciale ,ca fiecare unde am lucrat eram speciali zic si eu ,si daca ele sau obtinut corect in baza unor acte normative pa si la revedere ce sint de vina eu ca uni interpreteaza asfel .Sa fie clar aceste conditii speciale au fost create pentru sefii si indirect intr-un procent mai mic au beneficiat si subalternii,va amintiti la salariile de merit la care erau abonati numai anumite persoane ,la fel va amintiti de primele care se dadeau cit luau sefii care era confidential si insemna multe zerouri si cit luau subalternii .Normal ca la recalculare la unii procentul a crescut ,Da aveti dreptate dar nu ,numai in armata inca beneficiaza de aceste conditii speciale ( spor de calculator ,spor de stres ,spor de conditii in mediul toxic etc) si atunci despre ce vorbim? Aici putem vorbi numai despre acei care au folosit adeverinte false ,cum le-au obtinut de la ce institutii si in ce scop ,stiu ca multe sint pe propria raspundere sau cu martorii pe motivul ca arhivele au disparut .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In anul 2007 cu ocazia integrarii in UE, toti sefii de inspectorate judetene din MAI au primit prima speciala de 100 de milioane de lei vechi de integrare.Multimea de cadre muncitoare au primit multumiri prin OZU.

      Ștergere
  25. DRAGI COLEGI CU PENSIILE DIMINUATE, NU VA LASATI INSELATI. ACESTE GRESELI SAU FRAUDE SUNT TEME FALSE DESTINATE AMANARII REPARARII ABUZULUI PANA LA CALENDELE GRECESTI. CU TOTII NE MINT IN FEL SI CHIP PENTRU A NU PROMOVA ORDONANTELE! BA CA VOR SA ELABOREZE LEGEA, BA CA FAC ROST DE BANI DAR NU AU TERMINAT DE VERIFICAT TOATE PENSIILE, VA CA NU ARE MAI-UL BANI ETC. TREBUIE SA IESIM IN STRADA, PONTA A PROMIS CA NE REZOLVA DUPA ALEGERI PRIN BUGET, DAR NU A PRINS NICIUN BAN IN PROIECTUL PE 2013. NU VEDETI CUM ARUNCA TOTI REZOLVAREA CA BANDITII, DE LA UNUL LA ALTUL? PONTA LA DUSA, CAMPEANU LA PONTA, DOBRITOIU LA DUSA, DOGARU LA PONTA? NU VI S-A FACUT SCARBA? CE DOVADA MAI VRETI CA PONTA ISI BATE JOC DE NOI?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EU SUNT CONVINS DIN 13 IUNIE 2013, CA NU VOM AVEA ABSOLUT NICI O REZOLVARE DE LA CALAII NEAMULUI ROMANESC, CARE AU APLICAT EXTERMINAREA PE ROMANI SI NU AU ACCEPTAT SA INTRODUCA MACAR ART. 170 DIN LEGEA 19/2000 SI PENTRU MILITARI , DACA TOT I-A DESFIINTAT.
      MA INTREB DE CE A PASTRAT VALABILA APLICAREA LEGII PENSIILOR MILITARE PENTRU MAGISTRATII MILITARI IN 26 IANUARIE 2012??. CAT DESPRE PROIECTUL DE LEGE APOBAT IN SENAT SI ANULAT LA CAMERA DEPUTATILOR DE CATRE USL IN 13 IUNIE 2012 CRED CA ASTA SPUNE TOTUL DESPRE INTENTIA PARSIVA A PRESMIERULUI CARE A BATUT PALMA IN MIEZ DE NOAPTE CU DEMISUL, SI MAI ALES ORIGINEA SA , ADICA VICTOR NAUM(evreu) PONTA CU BASESCU BRAUNOVICI(evreu).

      Ștergere
    2. Ba da. De tine si de alti mancatori cu te-n dinti.

      Ștergere
    3. Ponta si ai lui (rosii si albastrii) nu au nicio solutie. Asteptarea este zadarnica. Comanda este unica, indiferent ca este Ponta, Boc sau Basescu. Sa nu aveti incredere in „romanii” care ne conduc, indiferent cine sunt ei.

      Ștergere
  26. kostas militar grec26 ianuarie 2013 la 07:57

    SOTIA MEA ESTE ROMANCA IAR FRATELE EI A FOST MILITAR LA VOI LA ROMANIA.ARE SI EL PENSIE TAIATA!ASA CEVA NU POATE FI POSIBIL DECAT LA VOI LA ROMANIA! VINOVATI SUNTETI VOI CA NU STITI SA PROTESTATI.AVETI O MARE PROBLEMA VOI DOAR VA PREFACETI CA PROTESTATI NU PROTESTATI CU ADEVARAT IAR GUVERNANTII PE ASTA MIZEAZA SI DE ACEEA VA FAC CE VA FAC SI ISI BAT JOC LA VOI.MACAR PRIVITI LA TV LA GRECI SI LA ALTE NATII CUM SE PROTESTEAZA.DACA NU DADEAM FOC LA ATENA CA VOI AJUNGEAM SI NOI.DATI-LE NISTE INCENDIARE FACETI CEVA ADEVARAT ALTFEL DEGEABA PLANGETI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SIGUR DAR CIND O PLATI GRECUL, ADICA LA CALENDELE........DAR POATE VA APUCATI SI VOI DE MUNCA

      Ștergere
    2. costica militar roman fricos si cu clanta mare26 ianuarie 2013 la 09:31

      ...no ca ghini ne-oi zas-o...asa-i...noi ostasii romani suntem doar buni la clanta...de-aia ne-o si dau astia mereu...???suntem neam de fufe dace si de puscariasi romani...ce sa ne ceri...om fost invatati sa luam clanta in armata din orice pozitie asta stim sa facem si asta facem...trebuie sa aiba romania si prostii ei,nu???

      Ștergere
    3. Da... Io ase am invatat sa dau clanta la ma-ta. Doar nu riscam sa dau normal, ca mai fata vreun costica cu mintea mica...

      Ștergere
    4. ma ,tu esti roman ! asta este una din metodele tale de instigare ? intarata-i drace !!!!!

      Ștergere
  27. Consilier M.Ap.N.26 ianuarie 2013 la 09:03

    In legaturile cu diminuarile de pensii si legatura cu grupele de munca. Este vorba despre anumite pensii majorate in baza H.G.-S 1019/2010 care completeaza si modifica metodologia de aplicare a H.G.R. 1294/2001. H.G.-S 1019/2010 a acordat posibilitatea de revizuire a incadrarii in grupele de munca, stabilite prin anexa nr. 1 din M. 116/2002. In baza H.G.-S 1019/2010, anexa nr. 1 la ordinul M. 116/2002 a fost inlocuita de o noua anexa cu clasificarea functiilor pe grupe de munca, in baza Ordinului M.S. 132/2010. Insa, Ordinul M.S. 132/2010 privind noua incadrare in grupele de munca, a fost emis netinandu-se cont nici de prevederile H.G.R. 1294/2001, nici de prevederile legale in vigoare in domeniul inspectiei muncii si medicale si care reglementeaza modul exact de incadrare in grupele de munca.

    H.G.R. 1294/2001, prevede clar cum se realizeaza incadrarea in grupele de munca, astfel:

    a) locurile de munca si activitatile cu CONDITII DEOSEBITE sunt cele care implica existenta unor factori de risc generati de specificul activitatii militare, cu REPERCURSIUNI ASUPRA SANATATII si/sau capacitatii de actiune a cadrelor militare;

    b) locurile de munca si activitatile cu CONDITII SPECIALE sunt cele care implica existenta unor factori de risc ridicat, generati de specificul activitatii militare, CU REPERCUSIUNI GRAVE SI IREVERSIBILE ASUPRA SANATATII si/sau capacitatii de actiune a cadrelor militare;

    c) locurile de munca si activitatile cu ALTE CONDITII sunt cele care implica PERICOL PERMANENT DE VATAMARE CORPORALA GRAVA, INVALIDITATE, MUTILARE, SUPRIMARE A VIETII ORI DE PIERDERE A LIBERTATII - CAPTIVITATE, TERORISM, RAPIRI, LUARI CA OSTATECI ori alte asemenea situatii - si pentru care nu se pot lua masuri de prevenire sau de protectie.

    Ori Ordinul M.S. 132/2010 ca parte din metodologia de aplicare a H.G.R. 1294/2001, a stabilit in mod aleatoriu incadrarea unor functii in grupe de munca, incalcand chiar prevederile art. 1/H.G.R. 1294/2001. Exemple: functiile de contabil-sef sau de sef al personalului sau personalul din structurile tehnico-ingineresti sau care gestioneaza politici publice, a fost incadrat in grupa CONDITII SPECIALE. Insa H.G.R. 1294/2001 prevede ca din grupa CONDITII SPECIALE intra doar personalul asupra caruia conditiile de munca exercita REPERCUSIUNI GRAVE SI IREVERSIBILE ASUPRA SANATATII acestuia, ori in cazul functiilor mentionate nu exista astfel de repercursiuni care sa fie recunoscute de Inspectia Muncii sau de Ministerul Sanatatii.

    In situatia data, Ordinul M.S. 132/2010 fiind ilegal in cea mai mare parte a sa, acesta a fost abrogat. Pe cale de consecinta, apar diminuari firesti de pensii ale personalului care a fost introdus in mod aleatoriu in grupe superioare de munca in baza Ordinului M.S. 132/2010, ordin care insa a incalcat prevedereile H.G.R. 1294/2001.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. RE-PER-CU-SI-UNI!

      Ștergere
    2. La edictarea HGR 1294,...nu s- avut in vedere legislatia civila in domeniul grupelor de munca. Determinarile de noxe, ca un exemplu, este specific mediului civil. La institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala NU POT FUNCTIONA ACESTE DETERMINARI datorita SPECIFICULUI activitatilor,..in cazul MApN, a celor MILITARE. MMPS-ul la acea data, a avizat HGR 1294, dupa ce l-a "cenzurat" pe ici pe colo si-a dat ok-ul.
      Determinarile care se fac , in ceea ce priveste, nivelul de radiatii stabilesc, atentie, dreptul la acordarea unor SPORURI DE NATURA SALARIALA, fara nicio legatura cu grupele de munca. Este adevarat, insa, ca noua HGR 1019 a prevazut, de exemplu, acordarea sporului de 25%,conditii deosebite, tuturor militarilor din unitatile militare unde se acorda SPORUL DE RADIATII....eu nu cunosc vreuna in care sa nu se fi acordat acest spor...e discutabila chestiunea aceasta avand in vedere momentul in care s-a inceput acordarea acestui spor,...1992-93, pe acolo.
      Ordinul de aplicare,..M116, modificat cu MS 132 NU STABILESTE NIMIC ALEATORIU, stimabile. Stabileste, alte functii si activitati ce se incadreaza in conditii de munca deosebite, speciale sau alte conditii IN CONDITII MUUUULT MAI AVANTAJOASE PENTRU CEI DIN ACTIVITATE ASTFEL INCAT, LA IESIREA LOR LA PENSIE PE NOUA LEGE SA NU FIE AFECTATI DE NOUA METODOLOGIE...unica, DE STABILIRE A PENSIILOR SI CU RESPECTAREA INTR-O ANUMITA MASURA A VARSTEI STANDARD DE PENSIONARE CU CARE UN MILITAR SE PENSIONEAZA DE REGULA- 50-55 DE ANI.
      PENTRU CEI IESITI SI AFLATI IN PENSIE,... HGR 1019 SE APLICA SAU NU LA ORDINE VERBALE DUPA VERIFICAREA IN PREALABIL A "INCOMPATIBILITATII/OMPATIBILITATII" POLITICE ALE MOMENTULUI!!!!

      Ștergere
  28. TREZITI-VA DIN VISARE!26 ianuarie 2013 la 10:01

    Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea: “În ce priveşte avioanele F 16, ca orice altă prevedere bugetară, pentru a fi inclus în buget este nevoie de un act normativ. Deci, eu nu pot să pun în buget ceva ce încă nu există!"

    La fel este si pacaleala Ponta-Campeanu-Dobritoiu, aceea cu repararea nedreptatii celor 26 500 pensii diminuate in exercitiul bugetar 2013. “În ce priveşte repararea nedreptatii celor 26 500 pensii diminuate, ca orice altă prevedere bugetară, pentru a fi inclus în buget este nevoie de un act normativ. Deci, eu nu pot să pun în buget ceva ce încă nu există!" Si nu exista niciun act normativ care sa conduca la repararea nedreptatii celor 26 500 pensii diminuate!

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Consilier M.Ap.N
    Nu aveți dreptate.
    Ordinul M.S. 132/2010 nu are cum să fie ilegal. Ordinul spune așa:
    Pentru aplicarea art. 7 din H.G.1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate, modificată și completată cu prevederile HGS1019/2010, în temeiul art 33, al 1 din legea 341/2006 privind organizarea și funcționarea MApN, cu modificările ulterioare, ministrul apărării naționale emite prezentul ordin:
    Art. I- Anexa nr.1 ”Unitățile și funcțiile din MApN care se încadrează în condițiile de muncă deosebite, Normele metodologice privind încadrarea în condiţii speciale şi alte condiţii”, prevăzute în Anexa 1 la Hotărârea Guvernului nr.1.294/2001” la Normele metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate,aprobate prin Ordinul ministrul apărării naționale nr. M.116/2002, se modifică și se înlocuiește cu cu Anexa 1 care face parte din prezentul ordin.
    Art.II – Ordinul se aplică de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. S-1019/2010.
    Art. III Prezentul ordin va fi tipărit și difuazt prin grija DMRU structurilor centrale ale MApN.
    Deci ordinul a înlocuit o anexă al cărei conținut a fost stabilit de guvern cu o altă anexă, al cărei conținut a fost stabilit tot de guvern. Cei abilitați au pus în aplicare prevedrile acestei noi anexe. Restul conținutului HG1294/2001 și a MS116/2002 au rămas nemodificate.
    Că potrivit L119/2010 și OuG 1 /2011 aceste prevederi trebuiau aplicate și tuturor pensionarilor ce intrau sum incidența acestei anexe dar că s-a aplicat parțial ori integral doar la o parte din ei este altă poveveste și singura care are un caracter ilegal.
    Cât despre treaba cu respectarea ” prevederile legale in vigoare în domeniul inspecției muncii și medicale și care reglementează modul exact de încadrare în grupele de muncă.” Mi-e greu să cred că un guvern așa scrupulos și meticulos ca guvernul Boc ar fi dat o astfel de anexă fără avizul și consultarea lor.
    Această abrogare a ordinului MS 132, de care doar dumneavoastră aveți știință, nu putea fi făcută de către ministru pentru că nu avea ce să introducă în locul noii anexe, vechea anexă fiind abrogată tot de către guvern. Pentru a se putea realiza ce ceea ce afirmați ar trebui ca printr-o altă HG să se anuleze HG 1019/2010.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consilier M.Ap.N.26 ianuarie 2013 la 12:02

      Nu HG-S 1019/2010 este ilegala, ci doar Ordinul M.S. 132/2010. Este ilegal in sensul ca Ordinul M.S. 132/2010 incalca ca metodologie anexata la H.G.R. 1294/2001, insusi textul H.G.R. 1294/2001. Luati functie cu functie din M.S. 132/2010 si analizati daca respecta art. nr. 1 din H.G.R. 1294/2001 privind clasele de risc profesional, mai exact functia versus REPERCURSIUNI ASUPRA SANATATII, GRAVE, MAI PUTIN GRAVE, IREVERSIBILE, PERICOL PERMANENT DE VATAMARE CORPORALA GRAVA, INVALIDITATE, MUTILARE, SUPRIMARE A VIETII ORI DE PIERDERE A LIBERTATII - CAPTIVITATE, TERORISM, RAPIRI. Este simplu de observat ca functii sau locuri de munca nespuse niciunui risc catalogat de art. 1 din H.G.R. 1294/2001, au fost introduse artificial in grupele de la a), b) sau c).

      Art. 1 prevede aceste clase de risc, astfel:

      a) locurile de munca si activitatile cu CONDITII DEOSEBITE sunt cele care implica existenta unor factori de risc generati de specificul activitatii militare, cu REPERCURSIUNI ASUPRA SANATATII si/sau capacitatii de actiune a cadrelor militare;

      b) locurile de munca si activitatile cu CONDITII SPECIALE sunt cele care implica existenta unor factori de risc ridicat, generati de specificul activitatii militare, CU REPERCUSIUNI GRAVE SI IREVERSIBILE ASUPRA SANATATII si/sau capacitatii de actiune a cadrelor militare;

      c) locurile de munca si activitatile cu ALTE CONDITII sunt cele care implica PERICOL PERMANENT DE VATAMARE CORPORALA GRAVA, INVALIDITATE, MUTILARE, SUPRIMARE A VIETII ORI DE PIERDERE A LIBERTATII - CAPTIVITATE, TERORISM, RAPIRI, LUARI CA OSTATECI ori alte asemenea situatii - si pentru care nu se pot lua masuri de prevenire sau de protectie.

      Legatura cu inspectia muncii: " In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, ale art. 9 alin. (3) si ale art. 23 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, ale art. 19 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, precum si ale art. 9 din Legea nr. 108/1999 privind infiintarea si organizarea INSPECTIEI MUNCII,

      Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare (respectiv H.G.R. 1294/2001).

      Abrogarea Ordinului M.S. 132/2010, implica automat aplicarea Ordinului M.116/2002, nu trebuie neaparat emis un alt ordin. Pe de alta parte, nu uitati ca atat H.G.-S 1019/2010 cat si M.S. 132/2010 au avut caracter clasificat, iar daca atunci au rasuflat lucrurile, un nou HG-S sau M.S., pot avea acelasi caracter clasificat, insa fara sa mai fie posibil a se scurge informatii!

      Ștergere
    2. @consilier MApN. mai mai consilier al lui peste, ce intelegi prin scurgeri de informatii? Oare un cadru militar care a slujit sub drapel o viata intreaga nu are dreptul sa consulte un document de care depinde situatia lui , viata lui? Ce mari secrete poate ascunde un astfel de document? Desigur, el nu trebuie dat publicitatii dar cred ca este obligatoriu ca el sa poata fi consultat de un rezervist. Iar vreti sa faceti ca si cu vechiul ordin care era tinut cu strasnicie sub tejgheaua cadristilor astfel incat numai cei alesi sa beneficieze de grupe? Rusinica.......

      Ștergere
    3. 1. De ce nu-l face MApN-ul nesecret, astfel incat sa nu se "rasufle"?
      2. Viata din armata in sine prezinta un risc ridicat, mai ales de cand numirile in functii au conotatii politice, fiindca orice prost pus sef este ca o bomba.

      Ștergere
    4. Perfect de acord cu d-ta ! Aviz tuturor politrucilor care vor grupe de munca numai pentru ei !

      Ștergere
    5. Vechiului ordin i s-a dat caracter NESECRET...M 116. Nu mai mintiti domnilor.
      Ca nu vi s-a adus la cunostinta,...ceea ce nu cred, sau nu v-a interesat la momentul respectiv, e alta poveste. Ordinul de aplicare in MApN a HGR 1294 NU A FOST NICI MACAR SECRET DE SERVICIU,...tocmai, pentru a da posibilitatea oricarui militar spre consultare.
      Ca unii comandanti nu au vrut sa-l puna la dispozitia rezervistilor este adevarat, dar ca idee, nimeni din minister si directia de profil care l-a emis, DMRU, nu s-a opus ramanerii lui ca un document nesecret.
      Magaria, si atunci, ca si acum a fost neaplicarea lui pentru rezervistii pensionati anterior datei de 01.04.2001!!!!!

      Ștergere
    6. @ Consilier M.Ap.N 12.02
      Cred că nu vreți să înțelegeți un fapt de o claritate evidentă. HG – 1294 /2002 stabilește clasele de risc la art.1 și le nominalizează (locurile și activitățile) în cele șase anexe, din care pentru MApN este valabilă anexa 1. Treaba este clar precizată în art 6 al HG 1294 ”Locurile de muncă şi activităţile cu condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate, sunt precizate în anexele nr. 1-6*), corespunzătoare instituţiilor prevăzute la art. 1 şi care fac parte integrantă din prezenta hotărâre”.
      Art. 7 este cel care dă dreptul conducătorului fiecărei instituţii publice, recte ministru ca prin norme interne să stabilească criteriilor şi a metodologia de încadrare a personalului militar în aceste condiții . dar nu o poate fece chiar cvum vrea mușchiilui ci este limitat de prevederile anexei respective, în cazul nostru anexa 1 pentru MApN.
      Dacă în anexa 1 a HG 1294 la la condiții deosebite era trecut, la punctul 1, ”Activitatea desfăşurată pe tanc, autotun, instalaţie de lansare, tractor de artilerie şi de tanc, transportor amfibiu blindat, maşină de luptă a infanteriei, maşină de luptă a vânătorilor de munte, instalaţie mobilă de lansare, maşină de săpat tranşee, maşină de săpat adăposturi, pod de asalt pe tanc, tun şi obuzier autopropulsat, aruncător de proiectile reactive, autospeciala de decontaminat tehnica şi teren.”, iar în anexa 1 din HGS 1019 acest text este reprodus identic dar la punctul 1o privind condițiile speciale, prin MS132 ministrul nu face decât să trecă personalul, care pe vechea anexă 1 a HG 1294 se încadra la condiții deosebite, la condiții speciale, așa cum prevede noua anexa 1, stabilită de HGS 1019, și care ca orice hotărâre de guvern neinvalidată de parlament are putere de lege.

      Ștergere
    7. Domnule draga, de unde veniti dumneavoastra? Din Vega sau Sirius?

      Ștergere
  30. Multumim pentru precizarile facute de domnul consilier al M.Ap.N dar vedeti ca si in aceste precizari se vorbeste la general nu pe situatii concrete , si cind vorbim de alte conditii speciale sa gasit bresa sa bagam si pe cei care prin diverse metode au beneficiat de acest drept..Stiu ca in interne au beneficiat de aceste prevederi toti care isi desfasurau activitatea in operativ pina la un moment dat , cind au inceput si alte structuri neoperative sa beneficieze de acest drept ,structurile financiar - contabile ,structurile informatice , structurile administrative etc. Banuiesc ca totul sa facut legal in baza unor ordine asa cum precizati si dumneavoastra si de ce acum sa constatat ca este ilegal , Atunci cind sau aprobat aceste conditii si la structurile neoperative sa facut in baza unor rapoarte facute de specialistii din afara ministerului . Cred ca prin aceste rererecalculari se urmareste alt ceva , degradarea si mai mult a pozitiei de militar sau de fost militar . Pensii speciale au si minierii de ce de iei nu se spune nimic ,doar ca sunt uniti si le cam frica de iei ca viziteaza iar Bucurestiul .

    RăspundețiȘtergere
  31. Marea problemă este că se amestecă salarizarea personalului din MApN cu cel din MAI, SRI, STS şi MAE! De aici toată brambureala!

    RăspundețiȘtergere
  32. Poate aveti perfecta dreptate ,conditiile speciale pot fi diferite de la arma la arma, dar ne-am exprimat numai niste pareri de la caz la caz nu inseamna ca am si rezolvat ceva ,lasind pe cei indrituiti sa rezolve aceasta dilema .

    RăspundețiȘtergere
  33. MAHALAGIOACA DE CAMPEANU IAR BATE CAMPII:
    - Ministrul Muncii promite rezolvarea problemei pensiilor militarilor disponibilizati-NATO! Sa mai astepte cei care au cerut iesirea la pensie sau cei trecuti in rezerva disciplinar?
    sâmbătă, ianuarie 26, 2013 actualizare pensii, pensii militare UE/NATO, proiect modificare L 119/2010, reevaluare pensii militare
    Intr-un interviu acordat Mediafax, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, regretă că pensiile militare au fost integrate în sistemul public de pensii .
    De asemenea, promite că anul acesta va fi rezolvata situația pensionarilor militari disponibilizați în procesul de aderare la NATO, categorie care a fost lovită de două ori;
    -pensionare forțată, înainte de vreme.
    -micșorarea ulterioară a pensiei prin recalculare.
    Să se fi creat mai multe categorii de militari pensionari în rîndul celor 26 000 de perdanți prin recalculare/revizuire?
    Vom vedea!
    Mariana Câmpeanu: Cea mai mare eroare a fost faptul că pensiile din sistemele militarizate au fost introduse în sistemul de pensii publice. În nicio altă ţară nu se întâmplă acest lucru. Nicăieri acest personal nu cotizează la sistemele de pensii, pentru că există o alt fel de remunerare şi o alt fel de legislaţie pentru pensionare, pentru că şi munca lor este total diferită de a unei persoane civile. S-a pornit cu intenţia de a obţine economii din plata pensiilor militarilor şi s-au trezit în final că, de fapt, s-au majorat majoritatea într-un cuantum foarte mare, ceea ce a condus la creşterea deficitului bugetului de pensii foarte mult. La vremea respectivă, cred că erau vreo 300 de milioane de euro, iar acest deficit se accentuează. Mai mult decât atât, au creat şi o mare nedreptate persoanelor care au fost disponibilizate forţat. Pentru că, atunci când am intrat în NATO şi am făcut o armată profesionistă, marea majoritate a angajaţilor au fost disponibilizaţi automat. Sigur că au primit la vremea respectivă nişte salarii compensatorii, dar ele au fost persoane tinere, în jur de 40 - 45 de ani, şi nu au obţinut un stagiu complet în armată, astfel încât acum, la recalcularea pensiilor, să obţină o pensie măcar la nivelul celei pe care au avut-o. Lor le-a scăzut pensia. Deci de două ori s-a făcut o nedreptate: o dată că i-am disponibilizat automat şi a doua oară că un drept câştigat i-a fost diminuat. La această categorie mă refer şi pentru ei căutăm în continuare o soluţie, iar domnul prim-ministru a afirmat că vom găsi o soluţie de rezolvare.

    RăspundețiȘtergere
  34. DIN SERIA BASMELOR DE ADORMIT COPII ALE CELUI CARE NE ABURESTE DE UN AN APROAPE .
    Presmierul Victor Ponta Naum a declarat, luni, că pensionarii militari care au pierdut în momentul recalculării pensiilor vor beneficia, în 2013, eşalonat, de creşterea pensiilor până la nivelul colegilor lor.
    "Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru", a spus Ponta.
    El a arătat că Legea 263 a oferit celei mai mari părţi a pensionarilor din sistemul de Apărare o creştere a pensiilor, iar circa 90% dintre pensionarii din sistemul de apărare au beneficiat de pensii sporite.
    "Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns", a spus Ponta.
    http://incomemagazine.ro/articole/ponta-pensiile-militarilor-reduse-la-recalculare-vor-creste-in-2013
    PENTRU CEI CARE AU FOST, SUNT SI VOR FI CADRE MILITARE!

    RăspundețiȘtergere
  35. @consilier mapn. Cred ca sunteti un dogharian inrait din aceia care si-au smecherit pensia si au fost adusi la realitate de noile legi ( caci nu toti dogharienii sunt asa, majoritatea lor sunt oameni corecti). Noua anexa la HG cu grupele de munca a clarificat multe lucruri lasate in ceata de vechea anexa. Vechea anexa permitea multe interpretari astfel incat gupele de munca se acordau in genere pe ochi frumosi, pe pile sau dupa cum voiau muschii celor de la cadre. Nu cunosc in amanunt noua anexa insa cred ca este mai cuprinzatoare, lucru bun pentru cei care au slujit sub drapel cu adevarat nu prin diverse locuri de detasare unde erau cam detasati de viata cazona. Cat priveste casierul spre exemplu, ca toti se leaga de el- participa si el la trageri, la aplicatii si alarme etc iar in caz de razboi punea si el mana pe arma astfel incat nu vad de ce el sa nu aiba nici un drept( desigur nu la conditii speciale ci la deosebite, cred eu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PARASUTIST = RISC DE CASIER27 ianuarie 2013 la 02:56

      A CLARIFICAT FAPTUL CA UN CASIER SA FACA PARTE DIN GRUPA "CONDITII SPECIALE", UN PARASUTIST SA FACA PARTE DIN GRUPA DE RISC SUPERIOR " ALTE CONDITII", SI DESI FAC PARTE DIN 2 GRUPE DIFERITE DE MUNCA, LA CALCULUL PENSIEI AMBII SA AIBA 50% MAJORARE DE PUNCTAJ LA FIECARE AN LUCRAT FIECARE IN CONDITIILE LUI? DE CE MAI SUNT 2 GRUPE DIFERITE DE MUNCA IN ACEST CAZ DACA INTRE CASIER SI PARASUTIST NU ESTE NICIO DIFERNTA LA MAJORAREA DE PUNCTAJ PENTRU GRUPA DE MUNCA?

      Ștergere
  36. Ca o sinteza a dezbaterilor de pana acum: un habauc (Oprea) a aruncat o piatra in apa si ar fi nevoie de 100 de intelepti (pe care, sa recunoastem, nu-i avem), sa o scoata!

    Mama, mama, ce bulibaseala a putut sa faca acest doctor in stiinte, aka Oprea Gabriel! E chiar o performanta, sa-si fi propus un om cu mintea normal curgatoare, n-ar fi reusit o asa chestie grozava!

    M. L.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, lasati ca... o scot eu...
      Exclus ca in armata sa existe conditii normale de munca. Doar nu e... pansion.

      Ștergere
  37. Militari au intervenit în comune pentru evacuarea unor persoane ce necesită dializă
    Acasă » Actualitate
    Conform unui comunicat de presă transmis de MApN, militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focşani, acţionează, sâmbătă, în sprijinul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă, la solicitarea Prefecturii judeţului Vrancea.
    "Astfel, doi militari cu un mijloc autoşenilat de evacuare medicală (MEDEVAC) au intervenit în localitatea Ciuşlea, judeţul Vrancea, pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, iar alţi doi militari, cu un camion DAC 665T, s-au deplasat în localitatea Homocea pentru a evacua alte 11 persoane ce necesită efectuarea dializei", menţionează sursa citată.
    De asemenea, un echipaj format din doi militari, cu un mijloc autoşenilat de evacuare tehnică, sprijină deplasarea unei echipe ENEL în zona localităţilor Boţârlău şi Suraia, din judeţul Vrancea, în vederea remedierii avariilor survenite la reţeaua electrică a celor două localităţi.
    MApN menţionează că, pe parcursul zilei de vineri, un detaşament format din 13 militari din Batalionul 85 Sprijin Logistic de la Bârlad, cu un autocamion DAC 665T, a acţionat în localitatea Cârja, comuna Murgeni, pentru deblocarea şi tractarea unei ambulanţe şi, ulterior, pentru evacuarea şi transportul la spitalul din Bârlad al unui copil de 9 ani.
    De asemenea, tot la solicitarea Prefecturii judeţului Vaslui, zece militari din Batalionul 202 Apărare CBRN, cu un autocamion, au acţionat în localitatea Vetrişoaia pentru evacuarea şi transportul la Spitalul din Huşi a trei persoane cu nevoi de dializă.

    RăspundețiȘtergere
  38. PAI VAJNICII CRESTINI ORTODOCSI NU AU CATALOGAT LA UNISON ARMATA , ALATURI DE GUVERNATORUL COLONIEI ROMANIA , BISNITARUL BASESCU SI MARIONETA EMIL BOC CA SUNT "NESIMTITII ROMANIEI"??? ACUMA DE CE SE APELEAZA LA SCLAVII POPORULUI ROMAN, ADICA ARMATA ROMANIEI ?? FIRMELE DE DESZAPEZIRI IAU MILIOANE DE EURO DIN BUGETUL STATULUI IN COOPERARE CU CLANURILE POLITICE INTERLOPE SI CAND E GROASA RAU, SE SCOATE ARMATA CU LOPATA , ADICA SE APELEAZA LA MUNCA PATRIOTICA A SCLAVILOR. EI AU DREPTURI CA TOI CIVILII , INSA AU DOAR OBLIGATII DE MILITARI SI STAU CU CAPUL SUB SECERA PARCHETULUI MILITAR, ASA CUM CIVILII NU AU OBLIGATII. DACA DORITI SA FIM UNITARI, ATUNCI SA FIM SI LA OBLIGATII UNITARI MILITARII CU CIVILII IN REFORMA COLONIEI ROMANIA , DEOARECE A INCETAT SA MAI EXISTE CA STAT .
    GOLLO
    18:41:41, 26 Jan 2013 1
    Pentru carcotasii ce mai au inca un colţ contra armatei!Vedeti,cu putinul care le-a mai ramas cauta sa ţină aproape de popor.Respectati-i si pretuiti-i atatia cat mai sant si cat mai pot.

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca acest, asa-zis, consilier este as de bine informat, poate sa ne spuna si noua ce parere are despre raspunsul la intrebarea de pe site-ul casei sectoriale de pensii a MApN,p privind aplicarea HG S 10019/2010, in care se spune in final ca aceasta HG este valabila doar pentru cei care la 01.01.2011 erau in activitate. Pentru ei aceasta nu este ilegala? Anexa 1 din acest vestit ordin MS-132/2010 a circulat pe internet in voia cea buna. In mod normal informatiile din aceasta anexa fiind perimate, prin darea lor publicitatii, acest ordin ar fi trebuit sa fie declasificat. Noi am cerut ordin prin instanta unde ne-a fost trimis, iar dosarele au fost mutate la complete speciale. Am cerut la MApN desecretizarea lui si nici pana acum nu ni s-a raspuns. Am cerut prin presed de completului deseretizarea acestui ordin, consil juridic motivand ca nu se poate deoarece caracterul acestui ordin este dat de caracterul HG S 1019/2010.bAm cerut Primului Ministru Ponta desecretizarea HG pentru a putea afla oficial continutul acestui ordin si a anexei 1. Nu am primit inca raspuns, iar solutiile date de instanta sunt de respingere a actiunilor noastre considerandu-se ca deciziile au fost emise pe baza datelor avute la dispozitie. Referitor la Completarile la Fisa cu incadrarea in grupele de munca emise de CMZonal Bucuresti pentru toata tara, fara sa fi solicitat noi acest lucru, ele sunt false, pentru ca se modifica denumirea unor functii adaugandu-se unele atributii gen "si cu cifru" sau "difuzarea informatiilor" ...etc..., pe baza lor incadrand functia in mod eronat fara corespondent cu realitatea, in grupa conditii speciale. ?.., dar tot in articole din HGv1294/2010, ajungand in situatia in care prin Fisa intiala(emisa de CMJ) si Completarea la Fisa (emisa de CMZ Buc) aceeasi perioada, in baza aceleiasi norme(HG1294/2010) sa fie incadrata in grupe diferite de munca. Semnaland acest lucru instantei am fost intrebati daca am sesizat parchetul militar? Ce parere are domnul consilier despre aceste falsuri, care in stuatiile descoperite de noi prin solicitarea intregii documentatii de la casa de pensii a MApN? ????

    RăspundețiȘtergere
  40. Corect ar fi ca HG S-1019/2010 să se aplice pentru militarii care trec în rezervă după 05.01.2011 dar numai pentru perioadele lucrate după 05.11.2011 până la trecerea în rezervă, nu pentru perioadele lucrate înainte de 05.11.2011 şi atunci nu ar mai fi discriminare între militari. Problema este că s-a aplicat HG S-1019/2010 pentru o parte dintre militari trecuţi în rezervă înainte de 05.01.2011 şi numai pentru cei cu pile la DFC şi cu naşul în suflet, iar proştii cinstiţi care au muncit în condiţii speciale au rămas tot proşti că de aceia sunt proşti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe ce argumente te bazezi cand afirmi acest lucru? De unde ai tras concluzia ca nu ar fi discriminari daca s-ar aplica aceasta HG asa cum spui tu? Iar referitor la aplicarea ei discretionar pt cei aflati deja in platabasta banuim si noi, dar nu am vazut inca nici o Fisa in care sa se indice aceasta HG S1019/2010, am vazut insa Completari la aceasta Fisa. ?... tot in baza HG 1294/2001 asa cum am explicat mai sus... Probabil asa cum a descoperit si auditul intern, sunt pensii marite artificial fara nici un doc justificabil, sau cu doc false ca in exemplul de mai sus.... Problema este ca rezolvarea situatiei celor cu pensii diminuate nu se poate face doar prin alicarea sau neaplicarea acestei HG, rezolvarea se poate face doar printr-o OUG, data pana la inceperea sesiunii parlamentare, altfel totul este doar o poveste frumoasa, spusa la gura sobei in serile de iarna.....

      Ștergere
    2. Dimpotriva mai gica contra, abia atunci ar apare mari discriminari. Se vede ca mai mult sezi si mai putin gandesti. Deci, intr-un compartiment munceste unul din 2000 pana in 2020 cand sa zicem iese la pensie.El desfasoara aceeasi activitate dar pana in 2011 beneficiaza de o grupa de munca iar din 2011 pana in 2020, la aceeasi activitate si functie , are alta grupa de munca. Se vede de la o posta ca esti un dhogharian.

      Ștergere
  41. PARASUTIST = RISC DE CASIER27 ianuarie 2013 la 02:52

    CUM ESTE POSIBIL CA UN CASIER SA FACA PARTE DIN GRUPA "CONDITII SPECIALE", UN PARASUTIST SA FACA PARTE DIN GRUPA DE RISC SUPERIOR " ALTE CONDITII", SI DESI FAC PARTE DIN 2 GRUPE DIFERITE DE MUNCA, LA CALCULUL PENSIEI AMBII SA AIBA 50% MAJORARE DE PUNCTAJ LA FIECARE AN LUCRAT FIECARE IN CONDITIILE LUI? DE CE MAI SUNT 2 GRUPE DIFERITE DE MUNCA IN ACEST CAZ DACA INTRE CASIER SI PARASUTIST NU ESTE NICIO DIFERNTA LA MAJORAREA DE PUNCTAJ PENTRU GRUPA DE MUNCA?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca si casierul in cauza a efectuat parasutari , de aceea. Trebuie analizat de la caz la caz. E drept , ar trebui facuta diferenta intre conditii speciale si alte conditii( in situatia parasutistilor, scafandrilor, vanatorilor de munte, pilotilor de pe supersonice si alte calificari cu aceleasi riscuri majore)

      Ștergere
    2. ....auzi tupeu pe voi...voi n-aveati voi sa ganditi,doar sa executati!V-ati prins ai dracu' ca avem aceeasi majorare de punctaj si la speciale si la alte conditii in loc sa va vedeti de parasutele si avioanele voastre...e cel mai tare risc la contabilitate...cum sa n-avem conditii speciale...o data mi-am luxat glezna din cauza unui pantof caruia i s-a desprins tocul-cui si am calcat stramb...altadata mi-am varsat cafeaua fierbinte pe mine si m-am oparit pe burta....ba o data am stat cu fundu' intr-un pix si m-am intepat in buci...Vezi ce riscuri imense avem???asa ca ciocu mic parasutisti,aviatori si si altii???ce mare diferenta de risc e daca te dai cu mig-ul sau daca faci state de plata???de ce n-ati mers la finante daca nu va convine astora din grupa alte conditii ca aveti aceeasi majorare de punctaj cu noi astia de la speciale!!!stati ca ii propun ministrului sa va faca conditii normale...sa va linisteasca de tot...viitorul armatei e finantistele ca mine,ceremonialele militare si muzica militara...ce parasutism si mig-uri si scafandri!

      Ștergere
    3. :) Un pic de umor face orice mesaj mai percutant decat o tona de incrancenare.

      Ștergere
  42. "Anonim27 ianuarie 2013, 02:21
    Vechiului ordin i s-a dat caracter NESECRET...M 116. Nu mai mintiti domnilor."

    Nu minte nimeni, cred ca nu ai inteles esenta. Ordinul M. 116/2002 a fost nesecret cu tot cu anexa lui. Insa anexa originala a acestuia NESECRETA a fost inlocuita prin ordinul MS 132/2010 cu o noua anexa care este secreta. Deci, la aceasta ora, exista un ordin M. 116 NESECRET cu o anexa SECRETA. Daca nu cumva tot in SECRET au schimbat inca o data modificarea si o fi o alta anexa SECRETA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Secretomania si diversiunea sunt armele politrucilor si dhogharriennillor. Ca si minciunile cu zambetul pe fata.

      Ștergere
  43. E normal ca aceste anexe sa fie secrete? Nu ar trebui sa fie transparenta totala in domeniul acesta, al salarizarii, grupelor de munca, etc.? Intreb si eu, retoric.

    Mos Ion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stau in cur ,
      ma uit la tun,
      Stinga scad , dreapta adun,
      De nu-mi iese nici acum
      Il dau dracului de tun.

      Cam ceva de genul asta purtam si noi dialogul adica " nea luat noua sa va dea voua", sau ,,prin recalculare au crescut cheltuielile de sa dus de ripa bugetul de stat" plinge un fost tovaras prin toate preambulurile pe care le scrie.
      NOI cind dam dovada de unitate ,spirit de corp etc.Capra vecinului nu mai moare pentru ca este o ,,turma'', dupa cum raspunde si premierul(90%din pensionarii militari).
      Hai sa dam dovada de intelepciune altfel aceasta organizatie s a nascut moarta.
      Parerea mea sa schimbam registrul

      Ștergere
  44. Când izmenarul a tras concluzia (sau i s-a susurat la ureche că nu e bine domnule general cu 4 stele verzi) că e groasă a scos repede un ordin (MS 132/2010) şi a mai aruncat un oscior de ros (de vreo 200 RON) la câţiva militari! Şi-a zis în barbă că dacă vor fi 25% cu pensii diminuate nu va mai fi o nouă revoluţie numai că zeloşii cu naşul în suflet au băgat din top grupe speciale la greu încât casierii contabili, juriştii de râsul curcilor şi contabilii de 2 lei tramvai şi-au umflat pensiile aşa de mult încât să intreţină la masterate în străinătate pănă şi pe strănepoţi! Nimeni nu vrea să ia taurul de coarne (pe izmenar) şi să dea cu el de pâmânt! Dacă se aplica corect legea demult zbura chioru beţiv!

    RăspundețiȘtergere
  45. daca stagiul militar este considerat vechime in serviciu atunci de ce nu se acorda si pentru aceasta perioada grupa de munca in raport cu incadrarea unitatii unde a fost satisfacut stagiul militar? . Si referitor la varianta oug publicata azi de scmd , nu inteleg prea bine art.4 al. 3 referitor la" se restituie debitorilor incepind cu 01.01.2013 , Cine sunt debitorii?. In rest poiezia compusa mai sus, SUPERBA felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  46. Discutie nas-fin:

    - “Bai Gabi, ce PM ai facut la ministerul ala de zbiara aia ca le-ai taiat pensiile militare?”
    - “Bai Victore, hai ca-ti explic. Erau 170 000 cu pensii militare. Trebuia sa facem o manevra sa despartim armata comunista de cea NATO! Asa ca le-am desfiintat pensiile militare. Am bagat o crestere la misto la 90% dintrei ei, dar i-am pacalit de i-am rupt ca au pensii civile acum si o sa moara cu ele inghetate. Adica recuperam cresterea aia de moment prin neindexare cu rata inflatiei, am recuperat-o deja! Aia cu ele scazute sunt papagalii care au apucat sa intre in NATO. Sunt 30 000, nu conteaza la vot!”
    - “Asa, si cu activii, ba Gabi? Toti in NATO au pensii militare, doar ai nostri nu”!
    - “Pai aici e smenul, Victore! Urmeaza o noua lege a pensiilor militare! Care se aplica doar pentru viitor! Adica pentru activi! Asa am scapat de toti aia 170 000 de comunisti si gata!”
    -” Buna schema, Gabi! Dar cu aia 30 000 de papagali care au apucat sa intre in NATO, ce faceti?”
    -”Da-i in PM, ba Victore! Ce noi i-am pus sa intre in NATO?”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimul rand se refera doar la autorul "discutiei".

      Ștergere
  47. Nu pot exista simultan doua legii care sa vizeze aceeasi categorie socioprofesionala, delimitindo ,,inainte de NATO si dupa NATO".

    L.S.

    RăspundețiȘtergere
  48. Sunt col(r)Boerean-am muncit si in armata com. si NATO.Fac parte din cei ~7000,cu pensii" nesimptite "definite de un pitic si toti basistii!In acest moment toti colegii treb.sa fim uniti,iar dl.col(r)Dogaru si Pricina treb.sa-l intrebe pe dl. Ponta si Antonescu cand vor aproba si aplica prev.celor 2 OG.la em.TV.dca amana sa iesim in strada cu orice risc pt.un drept cast.legal.

    RăspundețiȘtergere
  49. ..ni se pare imoral ca SLUGILE si complicii lui Oprea si Blaga sa beneficieze in continuare de foloase necuvenit acordate pentru sustinerea lui BASESCU , numai pentru ca s-au strecurat ca SOBOLANII pe corabia invingatoare, in timp ce noi dezmostenitii..........(dogaru)
    Cum iti permiti asemenea epitete la adresa a 90% din pensionarii militari dle?
    Sa-ti fie rusine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg care cuvinte va supara: foloase, corabia sau ambele?

      Ștergere
  50. Vise taica vise si cu NATO si cu revenirea la pensiile militare ,doar daca Ponta avea pe tacsu miltar si il tragea de urechi ca ia luat din pensie poate rezolvam ceva .Nu am stiut ca merge in sala rapid sa joace baschet ca mergeam si eu in galerie si ii strigam ceva de aducere aminte de ca un suporter .Vad ca si asta se pricepe la toate ,mai are sa taie lemne sa dea cu coasa ,ala nu juca baschet ca nu avea panou adecvat pentru el .

    RăspundețiȘtergere
  51. apropo de SOBOLANI din armata comunista , nu cumva sunt cei fara scoala militara , intrati pe usa din dos ?

    mr(r).ing.I.B.

    RăspundețiȘtergere
  52. Domnilor, auditul a descoperit, dar controlul ce a gasit? De ce nu se face deosebirea intre audit si control? De ce folositi notiunea de audit pentru a va justifica prostele hotarari?

    RăspundețiȘtergere
  53. Am muncit si respectat subordonatii inclusiv soldatii cu care am fost la munci agricole,industriale,canal,mina,etc.,la intocmire de situatii,aplicatii NATO in tara,pt.aindepl.cond. necesare intr. in nato.M.U s-a desfiintat,am fost obl.sa trec in rez.ne mai av. funct.Mi-m asum risc.nu am putut sti ce va fi si cu cat sa contrib.domnilor antiapevisti(pdlisti.slugi,lingai basisti)si imi salut cat voi trai APEVISTII nu mi-e rusine ca sunt apevist,de aceea ma doare ca un drept castigat mi_A fost luatFurat cu 30% de niste nesimtiti dupa peste 35 ani munciti,la fel cu cei ~20000 din S.Ap.N! OARE NE AUDE dl.PONTA si Antonescu pe care i-am votat! daca ne mint,haideti in strada stimati colegi sa ne ap.drept.cu orice risc.Col(r)!

    RăspundețiȘtergere
  54. Daca se descopera golaniile lui Oprea in sistemul de pensii, nu-i va fi prea bine! De aceea s-a inscaunat viceprimministru, ca sa tin asub control orice tendinta de aflare a adevarului. Cat va fi Oprea pe ... cai mari, cei cu pensiile taiate nu vom vedea situatia reparata. Auditul, controlul, sesizarea Parchetului ... vise!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Golaniile la care te referi d-ta sunt de fapt texte de lege. Ca nu iti convin, ca acestea te defavorizeaza e cu totul altceva. Vizavi de noua lege a pensiilor cred ca era mai bine sa fie o lege numai pentru militari. Insa legea contributivitatii este oricum mai buna decat cea veche si se refera la intreaga activitate nu numai la 1-3 luni inainte de pensionare. Iar chestiunea cu grupele de munca pe care se bate atata moneda- e clar ca noua anexa la HG 1294 este mult mai clara, evidentiaza functiile si activitatile care dau dreptul la grupe de munca spre deosebire de vechea anexa, ascunsa in sertare de cadristi si popotisti astfel incat numai ei sa beneficieze de grupe. Chestiunea aratata de asa zisul consilier este tot o gogorita aruncata pe tapet de dhogharienii suparati foc ca au votat in corpore barosana si nu le-a iesit pasenta.

      Ștergere
    2. Daca dumneata crezi ca , curtea de conturi a trecut sa bea o cafea pe la Casa de pensii te inseli amarnic, dar,dar, ATENTIE, acolo unde au pus stampila ,,verificat" s-a terminat , asa ramine adica ,,ESTE CORECT".

      L.S.

      Ștergere
    3. @ 00:59 : Ce merite ii gasesti acestui Oprea, de-i tii partea intr-atat? E un impostor care a nasit inca si mai multi impostori? Este! Sau crezi ca e doctor pe bune si, la fel, a facut-o pe Udrea doctorita in stiinte militare tot pe bune? Asta n-are stiinta de carte, nici macar militara, mai mult de genunchiul broastei! Merita acest individ sa fie profesor si indrumator de doctorat? Categoric, nu. A ajuns la acest statut calcand in picioare orice tip de scrupule care-i indeamna pe ce ce stiu ca nu stiu sa stea in banca lor. Dar cand prostul, adica lipsitul de inteligenta, se crede destept si da din coate, vai de capul celorlalti care-l lasa sa-si faca mendrele, fiindca va umple toate structurile institutionale in care ajunge de acelasi tip de oameni ca si el. Mai ales ca prostia intelectuala se asociaza evident cu prostia caracteriala. Si as putea continua cu multe alte exemple.

      E drept ca Oprea are acel tip de inteligenta care i-a permis sa parvina. Are viclenie, si alte trasaturi bune pentru el insusi dar extrem de nocive pentru societate.

      S-a invatat sa fure cu acte in regula - doar astia de la logistica erau in armata ceea ce erau printre civili aprozaristii, adica cei mai 'tari'si mai privilegiati cetateni, ca daca nu curgea, cu siguranta pica cate ceva - si sa le faca parte si altora care i-au pus proptele. Si uite-asa s-a catarat in varful piramidei unul care, prin structura, era menit sa ramana la baza ei. Lui Oprea ii lipseste acea inteligenta care sa-i permita sa-si integreze si sa-si interiorizeze acele valori si principii superioare care fac dintr-un conducator un lider in stare sa-i duca, pe oamenii pe care-i conduce, la progres.

      Oprea nu-i decat un instinctual, genul de capitan (ca doar asta-i gradul lui pe bune) care abandoneaza primul sandramaua pe cale sa ia foc, lasand in plata sortii femeile si copiii...

      Din aceeasi tagma face parte si Basescu, si (prea) multi altii...

      Vreau sa vad cu ce argumente ma contraziceti.

      Oprea nu merita sa fie nici macar senator, acum profesor de liceu, daramite ditamai prof universitar, dr., semnator, ministru...vice-prim ministru, cu atat mai putin...

      D.F.

      Ștergere
    4. Erata: constat ca, luat de val si necorectand inainte de a publica comentariul, am facut ceva greseli.

      In ultimul paragraf voiam sa spun ca Oprea nu ar fi bun sa fie nici macar profesor de liceu, daramite senator, etc.

      D.F.

      Ștergere
    5. Si inca ceva, domnule 00:59: textul de lege este sacrosanct daca e menit justitiei, daca are, adica, justete, in spirit si in litera. Altfel trebuie denuntat si combatut. Cand corpul legiuitor, recte Parlamentul, e facut din diletanti - pana si Victor Ponta, dr. in drept!(?), a plagiat - ca deh, de unde timp pentru studiu aplicat cand urmaresti sa parvii politic! - atunci, atunci acele texte de lege e clar ca nu vor mai satisface exigentele a ceea ce ar trebui sa fie 'dura lex'.

      D.F.

      Ștergere
  55. Cred ca e timpul sa facem ceva concret. Nu v-ati saturat de atata nepasare din partea tuturor? Unde ne sunt generalii in care noi aveam incredere, de ce tac? Am ajuns sa stam in baza lui Dogaru si alui Pricina? Cat sa mai rezistam, cat sa mai fim umiliti de niste derbedei nerusinati? Sa sune goarna odata.....

    RăspundețiȘtergere
  56. Unde sunteti voi, generalii mei? In general, ma simt mai bine ! Vantul bate, goarna suna, Oare cine se aduna?

    RăspundețiȘtergere
  57. Stimati colegi
    Eu am lucrat in domeniul informaticii din 1978
    O aplicatie informatica se face de catre specialisti ,intr-un timp indelungat ,testat in sute de variante
    De la inceput am spus ca modul de recalculare a pensiilor militare dupa un algoritm neverificat ,netestat si facut de oameni mai putini priceputi in proiectarea de aplicatii informatice , va avea urmari grave
    istemul informatic folosit sunt convins ca da niste anomalii , ca cele sesizate de la 4.500 de lei la 125.000 lei , si mai mult incarcarea datelor a fost nelegala
    Au pus tot felul de oameni fara pregatire in domeniu , documente care nu puteau fi citite , si este foarte usor sa confunzi 3 cu 8 sau alte cifre si sa-ti creasca pensia de zece ori sau sa ti se micsoreze de zece ori
    Trebuie dati in judecata aceste organisme ale MAN din acel timp pentru folosirea unui sistem infomatic nelegal ,neautorizat de Organismele de Acreditare Nationale Informmationale si incarcarea bazei de date de catre personal neautorizat in domeniu
    pentru mai mult informatii
    col(R) ing Balici Mihai fost sef oficiu de calcul Directia Constructtii si Investitii Militare
    tel 0744384321
    email macroconsult_office@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo. Demn de retinut.

      D.F.

      Ștergere
    2. Chiar asa de slab pregatiti sa fi fost oare incat nu au stiut sa introduca niste cifre in baza de date? Ma cam indoiesc. Si nu cred ca a existat rea vointa, daca au fost si greseli. Oricum, cel care a primit decizia de pensie a primit si desfasuratorul pe fiecare luna in parte si avea posibilitatea sa conteste rezultatul.

      Ștergere
    3. Domnule D.F. cautati pe google DANIELA POPA -CV sa vezi acolo studii dle. Este fosta presedine al P.Conservator, care, ATENTIE, a plecat de la CSA la, POSTA ROMANA , Director executiv.Dna.fiind inginer T.C.M. ca si mine in plus eu am fost si ofiter cu Sc. militara la zi si va spun ca nu are nimic TCM-ul cu securitatea nationala sau aparare.

      mr(r)I.B.

      Ștergere
  58. adevarul,niciodata,in 1989,au decapitate varfurile,partidului comunist,din 90 si pana in prezent loveste in armata ,au distrus-o,iar acum cei in rezerva, nu ne lasa sa mai traim, ne-a luat si pensia,ofiteri plag iar subofiterii lui basascu se bucura ca au pensii chir mai mari de cat un ofiter,criminaliiiiii

    RăspundețiȘtergere
  59. Aveti mare dreptate dle.anonim 28.01.12 03:14.,iar dta dl.anonim 02:51 sa stii ca am trimis noile fise de la u.m si am explicat unde sunt greseli,dar zero raspuns din martie 2012.La fel au facut cred toti cei ~2oooo colegi furati,asa ca lasati-o moale cu dreptatea facuta de niste gunoaie de basisti. cOL(R) B.F CLUJ N> apropo: mie scarba de boc si toti lingaii lui.Piticul era un student mediocru si lingau-slugarnic, mai are nesinpt.si acum de a iesi pe strada!

    RăspundețiȘtergere
  60. DE CE nu se aduce in discutie si pensionarii anului 2011 din toate structurile militarizate.Ei nu exista desi sunt in jur de 20.000 si nici nu au primit ajutoarele banesti cuvenite.Cine se ocupa de viata lor?SCMD....?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu au trecut în rezervă in iunie 2010 când li s-a sugerat că se vor schimba datele problemei? Ei au crezut că e o glumă şi acum sunt paralizaţi de ce le-a făcut comandantul suprem, dar nici acum nu au curajul să protesteze!

      Ștergere
    2. Cine să-i aducă în discuție ? Mi se pare exagerată cifra de 20.000, asta înseamnă peste 10% din efectivele acestor structuri. De viața lor se vor ocupa ei și probabil acele structuri asociative în care s-au înscris.

      Ștergere
  61. Parerea mea e ca Ponta, Campeanu si ministrii in cauza nu ne vor rezolva problema, cel putin in acest an.Chiar daca sa zicem ca presati de presa si de actiunile noastre, pe care sper sa le reluam activ in strada,vor finaliza OUG reparatorii, vor invoca, in amanare, acordul FMI si bineinteles lipsa fondurilor bugetare din acest an. Se pare ca ne-am fript votand USL iar conducerea SCMD este efectiv drogata cu promisiuni, spre somnul cel dulce al guvernantilor care vor pace, liniste, ca sa-si faca treburile...Ce este asa greu de stabilit? A fost sau nu o ilegalitate micsorarea pensiilor militarilor? Si daca da cine, plateste? Cand anume? Cand si cum se repara nedreptatile? Cum facem sa nu se mai repete chestia asta? Concluzie personala: ultimatum adresat USL-lui si in strada ca altfel murim si nu ne vedem reparate pensiile si drepturile... poate ca dl Dogaru si conducerea SCMD ar trebui sa se retraga fiindca sunt, din pacate, niste invinsi....si nici nu-i vad in viitor sa realizeze ceva...Pentru ce platim cotizatii an de an si avocati in procese care nu se castiga, suntem iar de serviciu la pierderi planificate iar altii lupta la tv dar nu inving...doar in strada, toti, cu mass-media se poate rezolva problema, prin presiune, caci vremea discutiilor si a analizelor a cam trecut,nu?

    RăspundețiȘtergere
  62. O mare dovada de caracter.
    Dl. senator VOICULESCU a demisionat din Parlament din SOLIDARITATE CU CEI 30000 DE PENSIONARI MILITARI CU PENSIILE TAIATE .
    Mare OM mare caracter?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar tu esti ori un mare lingau ori o mare hahalera !

      Ștergere
    2. (pentru dl. cu lingau si hahalera)
      Doua lucruri sunt infinite
      universul si prostia,
      dar de primul nu sunt sigur.(EINSTEIN)
      Dta. nici numele nu esti in stare sa mi-l pronunti daca ti-l scriu.
      ing.I.B.

      Ștergere
    3. Lingai au fost, lingai sunt inca si-or fi cat neamul romanesc. Daca marele vostru binefacator dorea sa va rezolve problema si avea sange in instalatie, ramanea la post si nu demisiona si va sprijinea cererile voastre in pozitia respectiva( in buna parte indreptatite chiar si la cuantumul cel mai avantajos, exceptand desigur cuantumul excesiv de avantajos) .In alta ordine de idei, v-ati vandut voturile in speranta ca vi se vor rezolva problemele deci ati apelat la un troc ca la piata in loc sa va aparati cu demnitate si onoare drepturile. Cu tot cu familiile voastre s-au strans cca 80.000 voturi ( asta daca ar fi votat toti dar absolut toti) dar ce inseamna 80.000 raportat la 4,5 milioane de indivizi (votanti de regula pe mici si bere) care i-au votat pe protejatii vostri? Ati facut un mic calcul? Cate procente ati adus voi? Erau esentiale pentru castigatori, aflati pe un val imens ?

      Ștergere
  63. PENTRU TOTI CEI CARE ATI FOST PACALITI DE "DREPTATE PANA LA CAPAT".....DIN CUVANTARILE...PLAGIATORULUI DOTTORE.....la O INTREBARE A UNUI ZIARIST DACA ATI DISCUTAT CU FMI DESPRE PENSIILE MILITARE....RASPUNS... NU .. DATA VIITOARE... VA REZOLVA DNUL DUSA.. DAR NU INAINTE DE A ASTEPTA O NOU VIZITA FMI...... DECI ... LASATI ORICE SPERANTA........ VICTOR NAUM PONTA NE-A TRAS "TEAPA" DIN 13 IUNIE 2012 , DAR SE VEDE TREABA CA SUNTEM SUPER NAIVI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...nu naivi ci prosti gramada...toti din scmd care ne-au indemnat sa votam usl dupa teapa din 13 iunie 2012 ar trebuie sa isi faca harakiri....

      Ștergere
  64. Aloooooo dle., lumina nu este ptr. orbi.
    ing.I.B.

    RăspundețiȘtergere
  65. presmierul BASIST VICTOR NAUM PONTA, S-A PRONUNTAT PE 13 IUNIE 2012, LA CAMERA DEPUTATILOR CAND DIN INITIATIVA USL, S-A ANULAT PROPRIUL PROIECT DE LEGE 758/2011, DEPUS LA SENAT IN 15 DECEMBRIE DE UN GRUP AL USL, APROBAT IN 14 APRILIE LA SENAT SI ANULAT IN 13 IUNIE 2012 LA CAMERA DEPUTATILOR DIN INITIATIVA USL LA RECOMANDAREA LUI VICTOR NAUM PONTA . DE ATUNCI INCOACE NE-A UMPLUT FRIGIDERELE CU "MINCIUNI SI PROMISIUNI"-ADICA CU ARME DE ZAPACIRE IN MASA, PRIVIND O EVENTUALA REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TAIATE , CARE SE VA REZOLVA CA TERMEN LA "PASTELE CAILOR" , ADICA NICIODATA .
    CULMEA , LA CAMERA DEPUTATILOR A SEMNAT PENTRU ANULAREA PROIECTULUI DE LEGE , SEFUL COMISIEI DE MUNCA , DEPUTATUL PSD DE SIBIU , CINDREA, CARE SEMNASE SI CA INITIATOR AL PROIECTULUI DE LEGE.
    ACUM AM VAZUT CA NAUM PONTA A ORDONAT CA SI BOC , PARLAMENTARILOR USL SA NU DEPUNA AMENDAMENTE LA PROIECTUL DE BUGET PE 2013. DECI DACA CINEVA VEDE VREO DIFERENTA INTRE NAUM PONTA SI EMIL BOC (IN AFARA DE INALTIME), SA FIE SANATOS.
    PDL=USL=ACEEASI MIZERIE.
    DOGARU SI PRICINA SI ALTI 2 SEFI DIN CD AL SCMD , AU DOSARE DE SUBMINARE A AUTORITATII DE STAT SI SUNT JUCATI PE DEGETE, INSA NICI NU LASA LOCUL ALTORA , DEOARECE ASA AU PRIMIT ULTIMATUM CA SA FIE LINISTE SI PACE IN COLONIA ROMANIA SI GUVERNATORUL SA SE TRAGA CU SNOWMOBILUL IN PACE, NU SA FIE ALINTAT CU APELATIVUL "IESI AFARA JAVRA ORDINARA " DUPA VOTUL CELOR 7,4 MILIOANE DE ROMANI IMPOTRIVA LUI.
    ULTIMA MAGARIE O VA FACE CHIORUL BISNITAR LA CSM , DUPA CCR.

    RăspundețiȘtergere
  66. Doamne, sau adunat iar gunoaiele pe site. Numai lingai propagandisti. Si un inginer care a retinut ceva despre lumina si infinit, motiv de a posta acelasi text, ca papagalul, peste tot. Limbrici...

    RăspundețiȘtergere
  67. Declarații ale lui Ponta despre pensiile militarilor, dupa discuțiile cu FMI
    luni, ianuarie 28, 2013
    Declarație de presă din 28 01 2013
    Reporter: Spuneţi-ne ce aţi discutat cu FMI despre pensiile militarilor şi dacă aţi discutat despre reducerea contribuţiilor pentru asigurările de sănătate.
    Victor Ponta: Nu, pentru că nu era spaţiu anul acesta, ştiţi foarte bine lucrul acesta. Despre pensiile militarilor, ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării şi urmează să vină cu proiectul legislativ.
    Reporter: Următorul acord cu FMI pe ce durată îl estimaţi? 6 luni, un an, doi ani? Cât v-aţi dori să fie?
    Victor Ponta: Haideţi să-l terminăm pe acesta, să începem negocierile şi după aceea vedem pe ce termen este necesar. Da, o să discutăm cu ei când va fi momentul respectiv.
    Reporter: Deci cu pensiile militare aţi spus că va veni MApN cu un proiect.
    Victor Ponta: Va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut, şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%.
    Reporter: Dar FMI a fost de acord cu acest... Sau urmează să discutaţi la următoarea vizită?
    Victor Ponta: Nu am avut o evaluare. Când avem evaluarea, o discutăm.
    Reporter: Deci o să discutaţi data viitoare.
    Victor Ponta: Sigur.
    OARE MAI SUNT NAIVI CARE SA AIBA SPERANTE IN CUVANTUL ACESTUI PRESMIER VICTOR NAUM PONTA ? SI SA VADA CA AR EXISTA OARECE DIFERENTE INTRE EL SI MARIONETA DE EMIL BOC ??? MIRAMAS, EU NU , CARE AM -39% TAIAT PE VECIE.

    RăspundețiȘtergere
  68. Nu vedeti fratilor ca si asta ne paseaza ,auzi 90% au avut de cistigat poate ia suflat oprea acest procent si de ce se vorbeste numai de MApN ca va veni cu un proiect . Celelalte structuri militare nu mai sint bagate in seama le-a rezolvat cumva problema si noi nu stim ,sau este mai cu mot Dusa ca este de al casei .De ce tac reprezentantii sindicatului SCMD ,chiar sint in negocieri cu ministri si ne fac cumva o mare surpriza .Hai sa fim seriosi nu se va rezolva nimic ce mai conteaza daca 90% sint multumiti si danseaza in fata la palatul victoria de fericire .Noi 10% nu mai contam .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...pai la noi in statutu militienilor zice ca sintem functionari publici CIVILI cu statut special....iar civilii nu pot avea pensii militare....asa ca m.a.i. n'are treaba cu militarii...hi..hi...hi

      Ștergere
    2. ok,si ce faci cu persoanele,care toata viata au fost la mapn,dar in ultimul an au lucrat la m.a.i., si au iesit la pensie de la m.a.i.?

      Ștergere
  69. Pai dupa mintea unora toti posesorii de pistoale cu apa ,cu gaz, sunt militari.
    Ce legatura este intre agentul de circulatie din colt si militarie Dzeu stie?

    RăspundețiȘtergere
  70. DACA MILITARII VOR CA USL SA LE ASCULTE DOLEANTELE TREBUIE SA LE DEA CEVA IN SCHIMB.

    TINAND CONT DE SITUATIA CREATA,CEL MAI BINE AR FII,CA CEI 30 DE MII DE MILITARI CU PENSII TAIATE(DOAR CEI CU PENSII TAIATE) SA REVINA PE SISTEMUL DE PENSII DIN 2001(164)
    CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT SI CU UN LEU RAMAN CUM SUNT,CEI CARE VOR IESII LA PENSIE IN VIITOR(ACTUALI ACTIVI),RAMAN TOT PE SISTEMUL DE PENSII PROPUS DE IZMANAR.
    ASA,TOTI AR FII MULTUMITI,POLITICIENI,DEOARECE POT ORICAND SA IMPARTA LA 30 DE ANI(CUM II NORMAL SI CUM AR TREBUI SA INCEAPA DE LA 1 IUNIE 2013 SA SE CALCULEZE) SI SA FACA ECONOMII MARI,CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT(NU AU MAI SCOS UN CUVANT,POATE DOAR CATIVA SA URLE CA LOR LE CONVINE SA FIE IN SISTEMUL UNIC DE PENSII,IN REST PAUZA) DEOARECE VAZAND CA AU RENUNTAT LA JUDECATA INSEAMNA CA LE CONVINE SITUTATIA SI ISI ASUMA RISCU DE IMPARTIRE LA 30 DE ANI,ACTIVII, DEOARECE AU TACUT MALC CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE IN LOC SA VINA CU TANCU PESTE EI CA IN SERBIA CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE SI MAI ALES CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI CARE AU AVUT PENSII SUB 3000 DE LEI SI AU INTRAT IN ARMATA DE LA 14 ANI IN PROPROTIE DE 90%(DIN CEI 30 DE MII CU PENSII TAIATE),POT FII SUPER MULTUMITI,DEOARECE AU REVENIT LA NORMAL.
    EU NU VREAU SA MAI AIBA PENSII LA FEL CA PE LEGEA DIN 2001,JEGOSII AIA CARE AU TACUT SI CULMEA,AU MAI SI SPUS CA II BUN SISTEMUL(NOAPTEA MINTII,CAT DE JEGOS SI BOLNAV PSIHIC SA FII SA SPUI CA UN SISTEM DE PENSII SPECIALE II MAI RAU DECAT SISTEMUL DE PENSII CIVIL).
    CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI SA FIE ULTIMII(CA GENERATIE) DIN ROMANIA CARE BENEFICIAZA DE PENSII SPECIALE(MA REFER LA PERSOANELE DIN APARARE,PROSTITUATELE DIN JUSTITIE VOR FURA PE RUPTE SI SISTEMUL DE PENSII DE LA MILITARI DAPAI PE ROMANI)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andule , tu esti dragule? Ca nu mai tu stii sa le zici ca nimeni altu......Ca ca tine nimeni nu le zice.....adicatelea , fiecare sa-si aleaga un sistem convenabil de pensie, sa-si fixeze si pensia si modaul de crestere dupa cum vrea fiecare....si sa imparta precum hajutoarele sociale si pomenile electorale...ba la 25 ba la 30 .....iar cei 30 de mii de militari hadevarati sa aiba numai ei si numai ei pensii speciale...ca le merita...nu de alta......

      Ștergere
  71. Nour Constantin says:
    Ianuarie 29, 2013 at 11:41 pm

    Ionele, eu ştiu că un om când nu pricepe ceva, întreabă nu jigneşte. Dar fac şi eu ca Mircea Badea, “pentru voi am s-o mai fac o dată.” Fi atent că-ţi desenez acum.
    1) Soldele în orice armată, sunt stabilite în funcţie de politicile militare ale statului respectiv şi nu în funcţie de rezultatele economice aşa cum este stabilit salariul.
    2) La noi în perioada războiului rece soldele în raport cu salariu a avut o creştere. După 1965 Ceausescu nu a mai păstrat raportul ţinându-le pe loc, astfel că solda tarifară a unui locotenent era egală aproape cu salariul minim pe econ. naţ.
    3) În 1952 un lt. cdt. de pluton avea solda tarifară 662 lei, iar salariul minim pe econ. naţ. era de 403 lei. Dacă îi calculăm punctul de pensie după mintea lui Şeitan rezultă 1,64.
    În 1975 acelaş lt. cdt. de pluton cu solda tarifară de 1969 lei, în condiţiile unui salariu mediu pe econ naţ. de 1813 lei, obţine un punct de pensie 1,08, cu 50% mai puţin, ceea ce este discriminatorii, ei efectuând aceeaşi misiune. Nu mai spun că nu poţi împărţi solde la salarii, fiindcă aşa vrea Şeitan. E ca şi cum ai împărţi mere la pere. Iată cum a putut să crească impresionant pensia lui Dragnea, care atenţie în 1956 era GENERAL. Tocmai de aceea i-a explodat pensia rerecalc. si a lins mina celor care l-au miluit cu sume imense , lasand in jelanie multi ofiteri carora li s-a mutilat prin taiere pensia militara obtinuta in conformitate cu legea statului inca roman..
    Iată de ce salariul mediu pe economia naţională nu poate juca un rol în dimensionarea pensiilor militare. El are un rol în dimensionare pensiilor numai la civili, care au fost plătiţi în salarii.

    RăspundețiȘtergere
  72. 29 ianuarie 2013, 19:27
    yorik spunea...
    http://www.mondonews.ro/Proiectul-de-buget-pe-2013-prezentat-grupurilor-parlamentare-USL+id-48965.html
    30 ianuarie 2013, 01:02
    yorik spunea...
    http://www.revista22.ro/proiect-de-buget-2013-cresc-cheltuielile-cu-pensiile-mai-multi-bani-pentru-sporuri-si-indemnizatii-de-conducere-21894.html ,
    dar citez: "Cresc cheltuielile cu pensiile
    - Guvernul estimează că în 2014 va trebui să subvenţioneze bugetul de pensii de stat cu 15,1 miliarde de lei, suma urmând să ajungă la 15,5 miliarde de lei în 2015 şi la 15,8 miliarde de lei în 2016.
    - Bugetul de pensii al SRI va creşte cu 1,18%, de la 345,5 milioane lei, la 349,5 milioane lei
    - La Minsterul Afacerilor Interne, cheltuielile pentru "pensii şi ajutoare pentru bătrâneţe" scad cu 6,2%, de la 2,04 miliarde lei la 1,91 miliarde lei.
    - La Ministerul Apărării Naţionale, cheltuielile legate de pensii cresc cu 0,4%, la 2,42 miliarde lei".
    Luminati-ma (!)d-le Lupus,ce trebuie sa inteleg de aici ca unii vor primi pensiile din 2010 si altii,recte MAI,nu ?!Parca nu imi vine a crede.Sau pensionarii MAI s-au prapadit pe capete !
    28 ianuarie 2013, 15:45
    mos alecu spunea...
    @avianyc 28 ianuarie 2013, 15:45 :
    La : "De data asta insa s-a acordat cu spusele repetate ale premierul." .
    Se pare ca dna . va trebui sa se "reacordeze" cu noile spuse (deja repetate) ale respectivului ... Pen'ca_cam au inceput sa se repete ziceri cum ca : am zis lu'ala sa vada ce poate face (de parca "ala" ar fi mai mare si mai tare ca el) ; sa vedem ce zice FMI la o intilnire ulterioara ; sa analizam ; sa studiem ...
    Aceste ziceri repetate parca_cam suna a : "Ia mai da-i in p..a mea pe ciumpalacii astia !"
    28 ianuarie 2013, 16:57
    avianyc spunea...
    @ mos Alecu
    PREMIERUL VICTOR NAUM PONTA INCURCAT BINE DE TOT A VRUT SA IASA ELEGANT DIN CLINCI INSA NU A REUSIT, MAI, MAI SA SCPAE FORMULA:
    "IA MAI DA-I IN PULA MEA PE CIUMPALACII ASTIA DE FOSTI PENSIONARI MILITARI !" si adaug eu, ”ca nu-s chiar muritori de foame”.

    RăspundețiȘtergere
  73. presmierul basist victor naum ponta a declarat cu emfaza:"DREPTATE PINA LA CAPAT (DE DRUM, ADICA LA CIMITIR, PENTRU FOSTII PENSIONARI MILITARI CU PENSIILE DESFIINTATE SI TAIATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

    RăspundețiȘtergere
  74. Discutie nas-fin:
    - “Bai Gabi, ce PULA MEA ai facut la ministerul ala de zbiara aia ca le-ai taiat pensiile militare?”
    - “Bai Victore, hai ca-ti explic. Erau 170 000 cu pensii militare. Trebuia sa facem o manevra sa despartim armata comunista de cea NATO! Asa ca le-am desfiintat pensiile militare. Am bagat o crestere la misto la 90% dintrei ei, dar i-am pacalit de i-am rupt ca au pensii civile acum si o sa moara cu ele inghetate. Adica recuperam cresterea aia de moment prin neindexare cu rata inflatiei, am recuperat-o deja! Aia cu ele scazute sunt papagalii care au apucat sa intre in NATO. Sunt 30 000, nu conteaza la vot!”
    - “Asa, si cu activii, ba Gabi? Toti in NATO au pensii militare, doar ai nostri nu”!
    - “Pai aici e smenul, Victore! Urmeaza o noua lege a pensiilor militare! Care se aplica doar pentru viitor! Adica pentru activi! Asa am scapat de toti aia 170 000 de comunisti si gata!”
    -” Buna schema, Gabi! Dar cu aia 30 000 de papagali care au apucat sa intre in NATO, ce faceti?”
    -”Da-i in PULA MEA, ba Victore! Ce noi i-am pus sa intre in NATO?”

    PREMIERUL VICTOR NAUM PONTA INCURCAT BINE DE TOT A VRUT SA IASA ELEGANT DIN CLINCI INSA NU A REUSIT, MAI, MAI SA SCAPE FORMULA LUI BOC:
    "IA MAI DA-I IN PULA MEA PE CIUMPALACII ASTIA DE FOSTI PENSIONARI MILITARI !" si adaug eu, ”ca nu-s chiar muritori de foame”.
    SINTAGMA :""DREPTATE PINA LA CAPAT-DE DRUM, ADICA LA CIMITIR , PENTRU FOSTII MILITARI, 'REATI AI DRACULUI DE "NESIMTITI" CA NU MAI TACETI ODATA DIN GURA.

    RăspundețiȘtergere
  75. MARELE ACTOR EMIL HOSSU, AFIRMA:
    NU POTI IUBI PE ACEL CARE NU IUBESTE PE NIMENI ! SE REFEREA LA BISNITARUL BASESCU
    CA SA IL PARAFRAZEZ:
    NU POTI AVEA INCREDERE IN CEL CARE TE MINTE CU NERUSINARE DE 9 LUNI!!!
    AJUNGE PONTA , AJUNGE DOGARU, NE-ATI PROSTITI DESTUL. NU MAI ARE ROST SA ACHIT COTIZATIA DE FRAIER LA SCMD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puternicii zilei au descoperit:
      *s-au acordat grade militare aiurea-ei si.....? au publicat niste tabele si cam atat.
      *cca 30.000 de militari au fost pacaliti cu pensia, ei si.......? procese, neretroactivitate, etc
      * etc
      Ce au facut puternicii zilei dupa ce au castigat alegerile:
      *l-au facut vicepremier pe Oprea, pt.ca datorita tradarii lui, au reusit ei sa ajunga...........
      *amana sa repuna in drepturi pe cei pacaliti.
      *ce s-a mai intamplat cu locotenentul revolutionar, stie cineva?

      Ștergere
  76. DORESC SA FIU COMBATUT EU SI ACEST CAMARAD CARE POSTEAZA SI AVEM PENSII TAIATE CU 39% ATAT DE LA PDL CAT SI DE LA USL
    Gourkha says:
    Ianuarie 31, 2013 at 3:20 pm
    In atentia tuturor celor cu pensii micsorate! Primul si singurul conflict avut de mine cu SCMD a fost acela in care am atras atentia ca multi lideri ai SCMD au ca prioritate principala in negocieri, o ordonanta de urgenta (alt act normativ), care sa permita cumulul pensiei cu salariul, nicidecum intregirea pensiilor celor care le au diminuate. Intregirea pensiilor celor care le au diminuate, a cazut astfel, in cadrul negocierilor undeva pe planul al II-lea, amintita in treacat si la amestec cu alte solicitari (multe neavand de-a face cu militarii) pe langa revendicarea devenita principala care este aceea de a cumula pensia cu un alt salariu la stat si nu reintregirea pensiilor diminuate.
    De aici, intreaga harababura! Ultimul comunicat al conducerii SCMD demonstreaza inca o data ca unii din negociatorii SCMD sunt “sforari” ai vechilor generatii care au in realitate pensii majorate si oriunde ei isi apara in primul rand propriul interes si care este acordarea posibilitatii de a lucra in continuare la stat, respectiv de a cumula pensia majorata cu inca un salariu la stat. Foarte bine, dar nu aceasta cerere trebuie sa constituie prioritatea nr. 1 a membrilor SCMD, ci reintregirea pensiilor diminuate. In acest mod de abordare, reintregirea pensiilor diminuate a devenit o solicitare de rangul 2, amintita mai pe la coada revendicarilor si probabil ca si uitata in multe negocieri.
    Iar cand intr-o negociere, nu poti prioritiza revendicarile in ordinea importantei lor si ceri si pe mama si pe tata si pe soacra, nu obtii nimic.
    Dau extras: “Sustinem, fata de dl. ministru Dusa, care a fost insarcinat de Premier, sa gestioneze si sa gasesca solutii in criza pensiilor militare, ca este urgent necesar sa se adopte doua OUG care vor facilita reintoarcerea noastra la statutul de pensionar militar de stat”:
    I. Ordonanta prin care ni se restituie noua, tuturor, dar si pensionarilor civili, dreptul neingradit la munca, pana la varsta de 65 de ani.
    II. Ordonanta prin care solicitam inlaturarea revenirea celor loviti abuziv de legislatia Basescu – Boc- Oprea- Blaga – Seitan – Ialomitianu, la un cuantum identic cu acel al ultimei pensii militare din dec. 2010.
    III. Proiectul Legii pensiilor militare de Stat (Legea Dobritoiu-Dusa), elaborat in aceleasi conditii, de noi toti, vizeaza reconexarea noastra, a tuturor la statutul de pensionar militar de stat si de rezervist cu toate drepturile.
    Ori ordinea fireasca a revendicarilor ar fi trebuie sa fie II, III, I – mai ales ca pct. I nu ii priveste neaparat pe militari, ci pe toti cetatenii pensionati si prin urmare ca reprezentanti ai rezervistilor nu te poti erija sa actionezi si in numele a cca. 5-5 milioane de pensionari non-militari.

    RăspundețiȘtergere
  77. DECI BUBA PRINCIPALA A CELOR CARE AU EMIS ACEL COMUNICAT NU ESTE REINTREGIREA PENSIILOR DIMINUATE, CI CUMULUL PENSIEI MAJORATE CU INCA UN SALARIU. FOARTE SIMPLU, TI-A CRESCU PENSIA CU 30%, NU ESTE DIMINUATA, NU MAI CONTEAZA CA NU ESTE MILITARA, URGENTA FIIND POSIBILITATEA DE CUMUL PENSIE-SALARIU, CELELALTE REVENDICARI POT SA MAI ASTEPTE 4 ANI!
    SI ATUNCI, CA REPREZENTANT AL PUTERII STAI SI TE UITI LA PRIMA REVENDICARE CARE DEVINE ASTFEL SI CEA MAI IMPORTANTA SI TRAGI CONCLUZII. CONCLUZIA FIREASCA ESTE CA SATISFACEREA PRIMEI REVENDICARI ESTE URGENTA NR. 1 SI CELELALTE 2 MAI POT ASTEPTA! INSA MAI ESTE O CONCLUZIE: PE NEGOCIATORII SCMD II CAM DOARE IN COT LA PRIORITIZAREA REVENDICARILOR SI DE CEI CU PENSII DIMINUATE SI DE LEGEA PENSIILOR MILITARE! ALTFEL NU SE EXPLICA DE AU TRECUT PE PRIMUL LOC O REVENDICARE CARE AR TREBUI SA FIE SECUNDARA PENTRU MILITARI, FIIND SPECIFICA IN REALITATE TUTUROR PENSIONARILOR, NU NUMAI CELOR PROVENITI DIN ARMATA.
    In completarea celor afirmate. Unul din vechii lideri ai SCMD, mi-a adus aminte ca SCMD s-a infiintat avand ca baza de sustinere abrogarea L. 329/2009 care interzicea cumulul pensiei cu salariul. Practic totul este explicabil, aceasta a fost inainte de desfiintarea pensiilor militare si de diminuarea lor. Ori dupa 4 ani, ca negociator al SCMD sa sustii in continuare ca prima revendicare trebuie sa fi tot cumulul pensiei cu salariul in conditiile in care majoritatea membrilor SCMD de dupa 2012 au pensii taiate, iar revendicarea nr. 1 ar trebui sa fie reintregirea acestora, explica tot ce se intampla. Cei cu pensii diminuate sunt buni doar de plata a cotizatiilor, dar la prioritizarea revendicarilor, sunt de mai pe la coada, asa de umplutura! Am demonstrat, evidentiind ordinea revendicarilor.
    In acest context, au aparut divergente in SCMD. Sunt filiale intregi cu membri cu pensii taiate, insa negociatori de frunte ai SCMD cer in primul rand posibilitatea de cumul a pensiei cu salariul. Sunt insa si filiale intregi cu membri cu pensii majorate si acestea negociaza doar cumulul pensiei cu salariul. De aceea, s-au izolat filiale cum ar fi cele din Muntenia, Brasovul, Suceava etc. – unde cei mai multi membri au pensii diminuate. In acest ritm, SCMD se va sparge in 2 (s-a spart de fapt): cei cu pensii diminuate (majoritari) intr-o tabara, iar ceilalti interesati doar de cumulul pensiei cu salariul, in tabara cealalta. Ultima tabara practic se autodesfiinteaza. Si asa este si la ANCMRR!
    Solutia este ca cei cu pensii diminuate sa ne regrupam in jurul acelor lideri care au ca prima revendicare, reintregirea pensiilor diminuate si care de cateva saptamani trag continuu semnale de alarma si au expus ceea ce doresc!

    RăspundețiȘtergere
  78. cornel says:
    Ianuarie 30, 2013 at 11:40 am
    Dacă urmărim atent toate declaratiile, ambilor ministri, din mai-2012 incoace, o să constatăm că au creat o grămadă de colective de lucru care au făcut NIMIC. D-lor problema e f. simplă.VRETI SAU NU . Dacă nu -spuneti, iar dacă da – faceti. Incepeti cu indreptarea nedreptătii, imediat, după care aveti timp s-o frigeti cu noua lege. Desi, eu nu pricep de ce nu reveniti la vechea – una mai buna nu o să puteti face- la care să adăugati un singur articol referitor la cei cu pensiile mărite: Cine vrea să rămână cu pensia recalculată de HOTUL DE OPREA – să poată opta pentru asta și să treacă efectiv pe legea civilă (absolut toate drepturile să le fie transferate la casele de pensii judetene) – fără ai fi afectat dreptul, doar, la gradul militar. Ce dracu o tot frecati cu colectivele de lucru? Ce caută civilii care nu au nici o treabă cu milităria in aceste colective? Doar ca să poată inflama opinia publică?
    Nu mai cred.M-am saturat de cand astept.Cred ca trebuie sa facem cat mai multi cum si-a propus colegul nostru.Sa ne legam de gardul de la guvern cu lanturi.
    costachel says:
    Ianuarie 30, 2013 at 1:07 pm
    Subscriu la cele afirmate de cornel says. O simpla HG. privind masuri urgente reparatorii pentru pensionarii militari cu pensii diminuate in urma recalcularii, apoi puteti face tot felul de comisii , colective de lucru , etc.Dar nu este vointa . Exista doar promisiuni mincinoase de care ne-am saturat! Macar spuneti odata ca nu doriti aceasta reparatie si gata, nu ne mai aburiti!

    RăspundețiȘtergere
  79. pentru ; MILITIAN : din 29.01.2013 -07:48... imi pare rau sa-ti spun dar nu esti militian, Militienii sunt cititi si cunosc faptul ca leg 164/2001 legea pensiilor militare cuprinde si ...daca vrei MILITIENII pentru ca atunci erau MILITARI . Iti recomand sa fii serios si sa citesti legea de mai sus. Ce pacat ca nu esti SERIOS....

    RăspundețiȘtergere
  80. Sunt complet de acord cu punctul de vedere al celor din Cimpulung.Cotizatia la sindicat o voi plati din prima pensie recuperata de la guvernul USL.
    Răspundeţi
    Anonim31 ianuarie 2013, 17:54
    SI EU LA FEL. ATUNCI CAND O SA AM PENSIA IN CUANTUMUL DIN DECEMBRIE 2010(DEOARECE AM -39% TAIATI PE LUNA, 15.000 DE LEI IN 2012), VOI ACHITA COTIZATIA LA SCMD, PLUS RESTANTELE.
    PINA ATUNCI O ARD CUM O ARDE SI SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  81. DORESC DIN SUFLET TUTUROR BLESTEMATILOR CARE NE-AU TAIAT DREPTURILE LEGALE DE PENSIE SI NE DUC CU PRESUL PROMISIUNILOR DESARTE, SA AIBA SOARTA ACESTUI JUDECATOR.
    NU STIU CE SENTINTE A DAT PE SPETA PENSIILOR MILITARE , DAR VAD CA BUNUL DUMNEZEU NU DOARME.
    Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
    Dumitrescu Iulius-Cezar este judecător la Curtea de Apel Suceava. În anul 2006 a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier numită astrocitom fibrilar grad II. După mai multe tratamente s-a vindecat, însă cinci ani mai târziu, boala a recidivat.
    Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
    Redăm povestea lui Dumitrescu Iulius-Cezar. Detalii puteţi găsi şi pe neagurodica.blogspot.ro.
    Am urmat apoi tratament oncologic la Spitalul Fundeni, si anume 27 de sedinte de radioterapie. Timp de 4 ani m-am simtit bine, mi-am reluat serviciul, am sustinut 2 examene de promovare, atat la Tribunalul Suceava cat si la Curtea de Apel Suceava. Viata si-a reluat cursul firesc. Am fost foarte fericit cand am aflat ca sotia mea este insarcinata si ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu un copil. Dar la scurt timp fericirea mi-a fost umbrita de o veste cumplita: RECIDIVA TUMORALA. A trebuit sa trec din nou prin acelasi calvar, dar de aceasta data s-a adaugat si un tratament de 9 luni de chimioterapie. Rezultatul biopsiei dadea o veste si mai urata, tumora evoluase in grad: Oligoastrocitom anaplazic gr. III. Am reusit sa trec totusi cu ajutorul familiei, prietenilor, colegilor mei si peste aceasta cumpana a vietii. Pe 25 aprilie 2011 mi s-a nascut baietelul meu Tiberiu si de atunci am simtit ca traiesc din nou. ...Dar boala nu mi-a dat un ragaz prea lung. Atunci cand copilul meu a implinit un an si 9 luni, in loc sa ma bucur de acest eveniment am primit pentru a 3-a oara o veste cumplita. Aparitia unei noi tumori INOPERABILE, care necesita de urgenta efectuarea unui tratament oncologic performant, tratament ce poate fi efectuat aici in tara doar la Clinica Gral. Tratamentul este foarte costisitor si pe aceasta cale apelez la ajutorul dumneavoastra.
    Stimati colegi din toata tara, ajutati-ma va rog sa inving aceasta boala cumplita, sa lupt pentru copilul meu care este viata mea. Ajutati-ma sa fiu sanatos, sa ma bucur de orice clipa petrecuta alaturi de Tiberiu si de sotia mea, sa-mi vad copilul crescand, sa-l duc la scoala, sa-l vad cum devine om.

    RăspundețiȘtergere
  82. * Oferă o rată de împrumut de 3% din dobândă
    * Asigurare pentru fără numerar Antreprenor
    * Garanție pentru bani

    Cu un scor bun de credit, Credit Financier Home oferă împrumuturi colaterale și împrumuturi necorespunzătoare persoanelor fizice sau asociațiilor de societăți sau cooperative în scopul beneficiilor industriale și personale.

    Adresa:
    Whatsapp: +15184181390
    Mail direct
    creditfinancierhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  83. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  84. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  85. TREBUIE CITIT: CUM AM OBȚINUT ÎMPRUMUTUL DE 275.000,00 USD DE LA ACEASTA MARE COMPANIE NUMITĂ Instituții de credit pentru împrumut

    Bună ziua tuturor din întreaga lume, sunt Abdur Raheem, din Egipt, orașul Cairo. Sunt mamă singură a doi copii și eram blocat într-o situație financiară și trebuia să mă refinanțez și să-mi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul, nu cădea pradă acelor înșelători de acolo care le numesc creditori de bani, toți sunt escroci, tot ce vor sunt banii tăi și nu veți mai auzi de ei, mi l-au făcut de patru ori înainte de a fi prezentat instituțiilor de credit pentru împrumuturi, cea mai interesantă parte este că împrumutul meu mi-a fost transferat în 48 de ore, așa că vă sfătuiesc să contactați împrumutul de credit Instituțiile, dacă sunteți interesat să obțineți împrumuturi și sunteți sigur că le puteți rambursa la timp, le puteți contacta prin numărul WhatsApp: +393510483991
    E-mail: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Fără verificare de credit, fără semnatar cu o rată a dobânzii de doar 2% și planuri mai bune de rambursare și program, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la obținerea unui împrumut fără garanție, atunci contactați instituțiile de credit de împrumut astăzi pentru împrumut

    Ei oferă tot felul de categorii de împrumut pe care ei

    Împrumut pe termen scurt (1_10 ani)
    Împrumut pe termen lung (20_30 de ani)

    Oferă împrumuturi de genul

    * Împrumuturi pentru achiziționarea de proprietăți Împrumut la domiciliu ............., Împrumut pentru afaceri ........
    Împrumut de consolidare a datoriilor ....... Împrumut pentru studenți .........., Împrumut de înființare a afacerii
    Împrumut de afaceri ......., Împrumut de companie .............. Împrumut ipotecar
    împrumut pentru construcții ..... împrumut auto ........ împrumut hotelier .... împrumuturi personale..împrumuturi imobiliare etc.

    E-mail .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Număr WhatsApp: +393510483991
    Când vine vorba de criză financiară și trebuie să fii liber de criza financiară, atunci instituțiile de credit pentru împrumuturi sunt locul potrivit, te rog, spune-le doar că Abdur Raheem îți va conduce Norocul ....

    RăspundețiȘtergere